Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989141
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
24.06.2010 21:44 - Бедността около нас
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1705 Коментари: 2 Гласове:
1



http://bolgari.net/
Бедността около нас


image Снимка: bgvesti.com

82% от българите смятат, че бедността у нас е нарастнала, според току-що публикувано изследване на Евробарометър.

 

 

 

По този показател страната ни е сред най-песимистично настроените държави в Европейския съюз, като отстъпва само на Гърция с 85% и на Франция с 83%.

 

 

След нас са румънците, 77% от които виждат нарастване на бедността около себе си.

 

 

Според цитираното изследване, повечето европейци са на мнение, че бедността е нарастнала на всички нива.

 

 

Шестима от всеки десет запитани в страните от ЕС оценяват, че бедността се е повишила в техния регион, а три четвърти от европейците чувстват, че бедността е нарастнала в страната им, като 60% от интервюираните вярват, че бедните хора са се увеличили в целия Европейски съюз.

 

"Евробарометър": Българите се чувстват бедни и притеснени за бъдещето

Всеки шести европеец се затруднява с плащането на сметките, а трима от четирима смятат, че бедността в държавата им се е увеличила през последната година. Това са основните резултати от изследване на Евробарометър за социалните последици от кризата, оповестено вчера от пресслужбата на Европейската комисия.

Като цяло гражданите на ЕС смятат, че бедността се е увеличила през последните 12 месеца. Кризата и призивите за икономии засилват усещането за бедност. Най-силно е то при гърците, където 85% от участниците в проучването считат, че бедността се е увеличила в държавата им. Българите са на трето място.

През май 2010 г. повече от една четвърт от европейците (28%) смятат, че финансовата ситуация в домакинството им ще се влоши. За сравнение - процентът през март е бил 23%. Румънците и гърците са най-големи песимисти.

Най-оптимистично настроени са в скандинавските страни, където процентът на отговарящите "положението ще се влоши" е едва между 9 и 14%. В България 30% от анкетираните смятат, че ситуацията ще се влоши, но 21% са оптимисти. Очакванията на унгарците са най-розови. 
44% от българите заявяват, че изпитват постоянни затруднения да си плащат сметките, което нарежда страната на четвърто място в Европа.

Най-висок е процентът на затруднените в Гърция, следват латвийците и португалците. Всеки шести европеец заявява, че през изминалата година домакинството му поне веднъж не е имало пари да си плати обичайните сметки, да си купи храна или други стоки. Около 30% от европейците заявяват, че са били изправени пред по-големи трудности при посрещането на разходи за здраве, а 11% определят ситуацията като "много по-трудна". Страните, в които положението се влошава, са България, Румъния, Португалия, Латвия и Литва.

Към март 2010 г. 18% от работещите участници в проучването не са били много сигурни, че ще могат да запазят мястото си през следващите 12 месеца, а 49% са смятали, че е доста или съвсем невъзможно да намерят нова работа през следващите шест месеца, в случай че загубят сегашната си позиция. 11% от българите въобще не са били сигурни, че ще запазят работата, но пък всеки четвърти е бил сигурен, че няма да бъде уволнен.

Песимизмът е обхванал европейците и за пенсионирането им. 73% очакват да получават или по-ниска пенсия спрямо предишните си прогнози, или че ще бъдат принудени да отложат пенсионирането си, или че ще трябва да спестяват повече за времето, когато ще спрат да работят. Същевременно 20% са много притеснени, че доходите им на старини няма да бъдат достатъчни, за да водят достоен живот. Повече от една трета от българите са много притеснени какво ще стане с доходите им, като навършат 65 години.



източник:дневник.бг
"Евробарометър": Българите се чувстват бедни и притеснени за бъдещето

http://wallstreet.blog.bg/

 




Тагове:   Около,   НАС,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Shalom Israel!
24.06.2010 22:12
Радвам се че сте мизерни! Вие сте ни слуги! Смърт за всички неевреи
цитирай
2. samvoin - Ще оставим изрода-дегенерат на...
24.06.2010 22:29
Ще оставим изрода-дегенерат нарочно, за да покажем нагледно какво означава дегенерат и после да не кажете че си измислям и страдам отново от "паранои" и "антисемитизъм" и че всички чифути са "небесни ангелчета" които ни "обичат силно", както и когато ви говоря за коварната роля на медиите и на лъженационалистите и лъжепатриоти, които ни хвърлят пепел и ни заблуждават от къде идва истинската заплаха...
Хубаво е че тоя дегенерат, тоя подчовек, тоя изрод не скрива своята шизофренна същност и това кой нас ненавжда отдавна и ни желае смърта! А също и колко е прав в стихотворенията си - "Жидов гроб" и "Дизраели" големият български родолюбец - Иван Вазов!
Господин "български консерватор","патриот" и бранител на Изсраел - Яне Янев, нещо да имате да ни кажете по-въпроса, уважаеми бранителю на "миролюбивите, угнетени и невинни евреи" от "злите мюсюлмани"?
цитирай
Търсене