Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.06.2010 00:33 - Кой дърпа юздите?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 798 Коментари: 0 Гласове:
2



http://nikolaydelchev.blog.bg/

Интересна публикация прочетох днес във сайта на сп. Forbes, озаглавена "Is Bulgaria Tilting From Moscow To Washington?". Засегнати са темите "Бургас-Александруполис", изказванията на Премиера по повод енергийната политика, АЕЦ Белене, посещението на шефа на ЦРУ Леон Панета, въпроса за  ПРО в България и естествено връзката САЩ-България-Русия, или кой дърпа юздите в момента. Ясно е, че борба за икономическо и политическо влияние  в отделни страни, между Русия и САЩ винаги е имало.(пресен пример-Киргизстан) Въпроса е до какво ниво  е достигнала днес , в България...

         На 31 май в предаването "На четири очи" гостува Стефан Гамизов. Определено противоречива личност от гледна точка на това  каква роля играе в целия този "сценарий" ако можем така да го наречем. Но неговото изказване определено събуди интерес у мен, а именно, че САЩ подкрепят безусловно правителството на ГЕРБ и ще продължават да го подкрепят независимо от всичко, дори ако ще народът да мизерства и гладува. След което започнах да мисля в тази посока. Ето до какви заключения и въпроси които си зададох.

    Присъщо ли е на един посланик , какъвто е Джеймс Уорлик да прави коментари и изказвания за вътрешните работи на една държава? Колко често се случва това в последно време? Показа ли подкрепата си към правителството? Как?

   Съвпадение ли е последвалото няколко дни след това посеение на Леон Панета в България? За какво са говорили? Какъв е смисълът на думите които е отправил към премиера Борисов: "Ти си лидер, който ни трябва! Искаме да те подкрепяме максимално.”?

Разсъждавайки още стигаме и до новата сграда на полоството на САЩ в София. Нормално ли е за малка страна каквато е България да се издига такова посолство?
Каква е важността на България за САЩ тогава?  Дали България е геополитически "хъб" на САЩ за Балканския полуостров и региона?


От друга страна притесненията на Президента, въпросите  от страна на БСП за това дали Борисов е човек на ЦРУ (тук няма как да не вметна иронията - "руски агенти " да се оплакват от "американски" такива, но на кого не се знае) навеждат на мисълта , че борбата за политическо и икономическо надмощие в България навлиза в нов етап.


Докъде ще стигнат тези геополитически игри, до какво ще доведат, все още никой  не знае. Явни са обаче усилията и на едните и на другите за оказване на влияние в България и опитите да не изпускат положението в страната. В едно можем да бъдем сигурни обаче, накрая отново българският народ ще е потърпевш от играта на Големите и отново той ще плати цената....за кой ли път.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054097
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци