Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.06.2010 17:06 - Син на прокурор простреля дете в главата
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1146 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Син на прокурор простреля дете в главата

ХАСКОВО Пламен НИКОЛОВ, 16 Юни 2010; 12:18

Целех се по котка зад блока, твърди 20-годишният Митко Бъчваров

Син на прокурор сътвори среднощен екшън, откривайки почти смъртоносна стрелба по 14-годишно дете в Хасково. В полицейския арест е 20-годишният Митко Бъчваров, чийто баща е военният обвинител Димо Бъчваров. Сигналът за простреляния Михаил Мартинов постъпил в 22,20 ч в понеделник в местното РПУ. В съобщението се казвало, че зад блок №61 на бул. “В. Левски” край гаражите лежи дете, улучено с въздушна пушка в главата.
С частна кола осмокласникът от ОУ “Н. Вапцаров” бил откаран в болницата. Още по време на пътя момчето изпаднало в кома. Малко след 22,30 ч на мястото на инцидента пристигнаха 4 патрулки, видя репортер на “Хасковска Марица”. Дознател започна да разпитва живеещите в блока. Обяснения дадоха семейства, които имат деца на възраст около 15 години. Подозренията на хората, че става дума за кражба, бяха разсеяни от вестта за стрелба с въздушна пушка от тераса на блока, където живеят предимно военни и полицаи. Част от обитателите на панелката признаха, че чули изстрелите, но решили, че деца зад блока гърмят пиратки.

С пристигането на началника на РПУ - Хасково, Николай Бакърджиев районът бе отцепен с жълта лента. Съдебният лекар Христо Еленски пък заедно с криминалистите започна първоначална експертиза. Към полунощ разследващите издириха момче, станало очевидец на стрелбата. То разказа, че Михаил прегръщал приятелката си до един от гаражите, когато бил улучен. Изстрелът дошъл от блока, раненият се строполил на земята, а двамата му приятели побягнали да търсят помощ.
Междувременно следственият експеримент показа, че куршумът е изстрелян от височината на 4-тия етаж на жилищния блок и бил под наклон от 22 градуса. Това доведе разследващите до заподозрения в стрелбата Митко Бъчваров, чието семейство живее именно на 4-тия етаж. По първоначална информация в часа на инцидента младият мъж е бил сам у дома си.
По думите на ченгета, той често стрелял хаотично от терасата си. Криминалистите установиха, че Митко използвал пушка от неустановена марка, китайско производство, с калибър 5,5 мм. Задържаният обяснил, че чул шум в междублоковото пространство и решил, че е котка, по която стрелял два пъти. Негови съседи обаче твърдят, че мястото е предпочитано за нощни разходки на младежи от съседната ромска махала и особено в летните вечери там винаги има хора.
Криминалистите иззеха оръжието на престъплението и 128 сачми.

Дознателят поддържаше връзка с лекарите. Още в началото медиците обясниха, че сачма е влязла в черепната кухина и че малкият мозък има поражения, което налага веднага животоспасяваща операция, извършена от единствения неврохирург в областта д-р Делчо Каравасилев. Полицейският оглед приключи към 2 часа.

Вчера хората в блок 61 на бул. “В. Левски” заявиха пред репортери, че се страхуват за сигурността на децата си, след инцидента. Майки пък бяха категорични, че няма да пускат малчуганите навън в близките десетина дни, въпреки започналата лятна ваканция.

image

В 22,20 ч в понеделник пред този гараж паднал простреляният Михаил.

 

Освободиха Митко

Към края на работния ден задържаният Митко Бъчваров е бил освободен, научи “Хасковска Марица”. Районният прокурор Румен Сираков обясни пред “Хасковска Марица”, че предстоят да бъдат извършени още следствени действия. Едва тогава обвинението ще бъде прецизирано. Работното е - нанасяне на средна или тежка телесна повреда по непредпазливост. Ако наказателният процес в съда се води по това обвинение и ако прокуратурата докаже тезата си, то наказанието може да бъде до 1 година затвор. Митко Бъчваров няма криминални прояви, уточниха от държавното обвинение. Никой не ми се е обаждал да ходатайства или да ми оказва натиск, отговори Сираков на репортерско питане.
Междувременно по форумите се появиха закани за саморазправа и вендета. От полицията казаха, че са взели мерки.

Цяла нощ лекари се борят за живота на Мишо http://marica.bg/




Тагове:   дете,   прокурор,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041658
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци