Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10031136
Постинги: 7887
Коментари: 3501
Гласове: 6337
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
14.06.2010 22:10 - Италианските медии: Шоуто на Силвио в София
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
0



"Скъпи Борис, финансирам едно проучване в Италия върху продължителността на живота. Мога да ти кажа, че ти и аз ще живеем до 120 години, какво ще кажеш?"

Репликата е на 73-годишния министър-председател на Италия Силвио Берлускони, а Борис е навършващият 51 години български премиер, когото кореспондент на италианския вестник "Република" оприличава на един от актьорите във "Великолепната седморка", а колегата му от "Кориере дела сера" - с куклата "Биг Джим". Планираното дълголетие е нужно на Берлускони, защото "опашка от жени се вие пред вратата ми, откак съм разделен", както сам той се похвалил пред Бойко Борисов. 

Това е част от репортажа на италианските журналисти в София за вчерашното посещение на Берлускони в София. Материалите и в двата вестника имат подобни заглавия - "Шоуто на Силвио". 

Откровенията към Борис, за които разказват, са споделени пред 10-ина души на маса в столичния ресторант "Ариана" (ресторантът е "Едно време" на езерото "Ариана" - бел. ред.) минути след протоколното откриване на паметника на Джузепе Гарибалди на едноименния площад.

Макар почти нито веднъж да не уцелва името на българския си колега, Берлускони е спокоен в неговата компания и не пропуска да забележи красавицата, която изпълнява народни танци в заведението. "Не се притеснявай, девойче, отново съм свободен", подвиква бодро 73-годишният Силвио, като сравнява момичето с известна героиня от филм на Федерико Фелини и олицетворение на италианския сексуален блян.

Берлускони не пропуска да поработи за реномето си и по време на откриването на паметника. На момиче, което моли за снимка с премиера, той прошепва на ухо: "Ти си богиня... жалко, че искаш само снимка", твърди "Република".

Малко преди да отлети за Либия, където също трябва да "огрее", Берлускони се оплакал на Борисов, че му се налага да остане в политиката, защото не вижда кой може да го смени в Италия.

"Нямам алтернатива - нито вкъщи, нито в чужбина", жалва се Кавалера, както е известен в родината си. "А естествено, че бих искал да си почина. Имам прекрасна вила в Антигуа и яхта на Бахамите, на които от осем години не мога да се нарадвам."

Сред конструктивните бележки, които Берлускони направил по време на неформалния обяд, била да се премести билбордът, който се вижда от мястото му в ресторанта, пред сградата на софийската кметица, отбелязва в."Кориере дела сера". (не е ясно за кое от рекламните пана на Орлов мост става дума - бел. ред.)

На масата в ресторанта Берлускони е обсъждал и интересите в България на италианския петролен гигант Eni, както и на държавната компания за природен газ Enel.

Той освен това изразил завистта си към решителността, с която българският премиер взимал решения. "За съжаление, отбелязъл Берлускони, аз се радвам на малкото власт, която има един премиер, ограничен от конституция, възникнала вследствие горчивия опит на фашистката диктатура."

В последните седмици Берлускони е в остра битка с медиите и магистратите в родината си, след като прокарва закон за ограничаване на подслушванията в прокурорските разследвания. Премиерът дори си позволи да критикува италианската конституция, преди опозиционните лидери да му напомнят, че е дал клетва да я спазва. 

В деня на визитата вестниците "Месаджеро", "Реформиста" и "Кориере дела сера" писаха по повод краткото посещение (според различни източници между 3 и 4 часа - бел. ред.), че "Берлускони отива на рожден ден на Бойко Борисов с извинение, че ще открива паметник".

В Либия, където Берлускони се отправи директно от София, той е изиграл решаваща роля за освобождаването на швейцарския бизнесмен Макс Гьолди вчера, отбелязва "Кориере дела сера".
Гьолди бе арестуван от Триполи по обвинение в нарушаване на имиграционните закони малко след като през 2008 г. Берн задържа един от синовете на Муамар Кадафи и съпругата му в Женева, защото малтретирали домашната си прислужница.


източник:дневник.бг
Италианските медии: Шоуто на Силвио в София

http://wallstreet.blog.bg/


Тагове:   медии,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене