Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.06.2010 19:51 - Джебчии - пришълци вилнеят близо до Табаковския язовир
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3937 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 08.03.2011 18:03


Циганско торнадо вилнее близо до Табаковския язовир

(Автора на блога - националист, си позволи да измени заглавието, за да не го обвиняат в "разпалване на етническо напрежение", но като "подзаглавие" си позволи да сложи оригиналното, сложено не от националист или в националистически вестник, а в близък до БСП такъв! Отдолу слага статия с важно пояснение...
Трябва да се поясни, че става дума не за български цигани или наричани още "роми", но видимо вестника на БСП, продължава да слага под общ знаменател преселилите се от Сърбия и Гърция конекрадци и джебчии, с българските цигани, чрез плъзгавото и общо обобщително понятие "цигани", за всички номади, преселили се в България. И макар обоснованите като "цигани" от днешната власт, както и от живковата, да не са в доста случаи с единно етническо и даже национално самосъзнание, вяра, че дори и расови и антропологични данни и параметри, което доказва факта, че не всички обусловени от статичтиките като "цигани", идват от едно място и имат общ произход и общностно съзнание...)

Темата от Архивите: Част от населението на България, живее по свои закони. Проблемът: Циганите


Циганско торнадо вилнее близо до Табаковия язовир



Потърпевшите знаят кой краде, но се страхуват и искат полска охрана


Мая ПАСКОВА

"Циганска държава е нашата... ние ходим на работа, плащаме си данъците, за да има за чиновниците, за полицията, за кмета, за тия цигани, които не работят, децата им не ходят на училище, да има за помощи. Пък те ни окрадоха, оставиха ни без нищо. Кой е дискриминираният?". Това е всеобщото мнение на хората, които имат късмета или нещастието да притежават имоти в района Табаков язовир III край Плевен.

Живописната местност, невероятният изглед към язовира, зеленината, чистият въздух, непосредствената близост с града, са все качества, на които би завидял един проспериращ курорт. И може би това би се случило тук, ако не цареше пълно безхаберие от страна на институциите, нагли набези от ромски тайфи и в резултат - разруха. До преди години тук хората са отглеждали животни, занимавали са се със земеделие, добре поддържани градинки и лозя са им осигурявали допълнителен доход. Днес обаче гледката е потресаваща. Неподготвен и случайно преминаващ оттук човек би помислил, че се е пренесъл във филм от Втората световна война и току-що местността е била бомбардирана от вражески самолети. Скелети на къщи, постройки без покриви, врати и прозорци, изтърбушени дюшеци, опожарени вили, разруха. Цветанка и Анчо показват къщите, които са по-отдалечени от шосето. Собствениците им вече са се отказали от тях. Сега стоят като паметници на някакво отдавна отминало време. Нищо не подсказва, че в района все още живеят хора. И че годината е 2008, а България вече е в Европейския съюз.

"13 пъти вече

ни разбиват.

Дупка направиха в стената, тухлите събориха и влязоха вътре. Ние правим ремонти, те унищожават. Мъжът ми ми забрани повече да приказвам, че ще ни подпалят накрая", разказва една от потърпевшите Елена Александрова. "Последния път като идвахме заредихме печката с дърва да е готова за Зарезан. Влизаме и какво да видим - точно тази печка заедно с дървата я няма, а готварската "Раховец", която е на ток, си стои. Ако не беше толкова трагично, щеше да е много смешно. Издърпали антената на телевизора, изпочупили каквото им попадне. Разпрали дюшека на сред стаята, защото вече няма какво да вземат. Вандалщина! Имах баня - нямам баня. Това мрежи, огради, телове - нищо не е останало", почти през сълзи изрежда тя. В полицията вече ги помнели като "онези с вилата, в която пробиха дупка" и за пореден път ги посъветвали да не държат нищо ценно там. Ами да си носим всеки път от "Дружба" готварската печка и печката с дървата ли като идваме на вилата, пита Елена. И със съпруга си решават проблема за себе си - слагат СОТ и така успяват да опазят поне имуществото си вътре в постройката.

"Коза ми взеха, 8 пуйки, зайци шест, втори път - 6 пуйки, един заек, една кокошка. И никой нищо не прави. Страх ме е да изляза, стари хора сме. И да ги видя, какво ще направя, нали ще ме пребият. Кой да ме защити?", нарежда баба Анка.

Оказва се, че извършителите са ясни, всички ги познават, комшии са, наскоро се нанесли в една вила, чийто собственик заминал за Испания. Идвали и техни авери от града, прелитали по няколко пъти на ден с таксита. Според съседите Денка и Серго не работят, двете им деца не ходят на училище

и по цял ден

тарашат имотите

на съседите. Имат си и бял кон с каруца, с които пренасяли плячката до пунктовете за изкупуване на метал. Някои са разпознавали свои вещи там, но нямало никакво доказателство кой и откъде ги е донесъл.

Тук няма човек, който да не е пострадал. И всеки иска да сподели мъката си. "Идваха от меверето даже ги гониха с една каруца царевица. После викат, че белият кон бил продаден, можете да идете да го видите в двора. Като не работи, откъде сменя три коня тоя Серги? На 3 септември щеше да ми окраде лозето. Викнах и те избягаха, после отишли и обрали гроздето на Стефка. На 6 септември си изкарвам козите и ги виждам да берат на бай Доко лозето, като ме видяха - избягаха. На каканка й откраднаха козата, от меверето като отишли, той вече я заклал и я изял", размахва с бастуна дядо Тодор. На нас покрива ни свалиха, подхвърля друг, на мен девет гъски и шест кокошки ми отмъкнаха, вардят ме като изляза... "Полицията казва, че не може да направи нищо. Те ги ловят, а прокурорът ги пуска, защото щетата трябва да е за над 150 лв., за да ги осъдят. Ми те всеки ден крадат по за 100 лева. Карат го да работи за 30 лв. - да не е луд. Те по-добре живеят от нас - хем ни крадат, хем помощи им дават", твърди друг от множеството.

Цветанка Касърова подробно е описала щетите, които са й нанесени с две кражби само за 20 дни. С лост са разбити масивни железни врати, извадени са подпорните метални колчета в градината, мрежи, телове асмалък, метални столчета и кофи, всичко метално около външната камина, казан, пръскачка, бидони, маса с мраморен плот, на която са отмъкнати само краката, маркучи, теракот... списъкът е от 28 точки. Влизайки в самата вила, крадците не намерили нищо ценно в една от стаите и изтърбушили акордеона. Две от железните врати са заварени!

Живущите тук търсят варианти как да се защитят.

Готови са  да отделят  някаква сума, за да се плаща на полска охрана, каквато е имало преди 1999 г. Тогава непрекъснато се обикаляше тук и нямаше такива проблеми. Съгласни сме да си платим, но да сме спокойни, заявяват те. Иначе не виждат никаква надежда някой да ги спаси от всекидневните цигански набези. И с основание се считат за дискриминираната част от обществото.

Материалът е от вестник BG север




Ще проверяват квартален заради неразкрити кражби ( 0 Гласа )
Общество - Полиция
Написано от Момчил ЦВЕТКОВ   
Петък, 16 Юли 2010 10:54
image Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов разпореди проверка на няколко случая с кражби във вилите около Табаковата чешма в местността "Цигански лозя". Цветанов се ангажира да вземе под личен контрол и работата на
кварталния полицейски инспектор Бисер Кърчев за когото местни жители твърдят, че бил недобросъвестен. За кражбите алармираха Йорданка и Кольо Маринови, които бяха дошли на срещата с вътрешния министър в Опанец, за да поставят въпроса лично пред него.
По думите им, в местността се е самонастанило семейство цигани, които непрестанно тормозят хората в района. Ромите са влизали в дома на Мариновитри пъти, разказаха потърпевшите. Ограбените неколкократно назовали имената на крадците Денка, Шабан и сина им Начко, но от полицията отговорили, че трябват свидетели. От 300 човека в квартала няма някой да не е ограбен, цялата махала е пропищяла, оплаква се жената. Трябваше да ги докарам всичките 300 човека при министъра, каза Йорданка Маринова. В един без петнадесет през нощта какъв свидетел да имам вкъщи, питаше се бай Кольо. Той класифицира вещо три вида цигани в България. “Първите са български цигани - добри хора, занимават се с търговийка, едно-друго, но не посягат на хората и на имотите им. Другите са кардараши, които се занимават с джебчийство - ако не можеш да си опазиш джоба, готов си, като го опазиш - няма да те окрадат. Третият вид са най-лошите
даларите или т.нар. гръцки цигани, разказва бай Кольо. Тези са най-опасните - ако види, че имаш нещо, трябва да те пребие и да го открадне, споделя той. Влизат с маски, мен три пъти ме нападат в Табаковата чешма, където гледам кокошки носачки. На 4 януари м.г.
влизат с маски през вратата на къщата и взимат 2 хиляди лева и два мобилни телефона Разхвърляли всичко. На 18 май тази година разбиват вентилатора на сградата, в която гледа кокошките, разбиват тухлената стена и взимат 30 кокошки по 5 кг. При мен струва 10 лева, те са ги продали сигурно за по 2-3 лева, смята бай Кольо. Ние ставаме в 3 часа, трудови хора сме, защо така трябва да се случва? Синът ми е полицай, някой път спи там, но тогава го нямаше, пък и не се плашат от него. На 30 май влизат през вратата на къщата - разбиха решетки, секретна брава, това пак стана в един без петнайсет през нощта.
Осветиха ни с фенер и ни събориха на леглото, после ни завиха с одеялото image разказа за ужаса бай Кольо. За 5 минути обраха всичко, парите - около 2 хиляди лева, даже парите за Коледа за внучетата, около 60 евро, взеха от една кутия.
Имаме 4 деца с по две техни - общо 8 внучета. Нали трябва да им подарим по нещо - и това ни взеха, продължи разказа съпругата му Йорданка. При влизането те бутат първо Кольо, а Йорданка успява да види семейството Шабан, Денка и Начко. Казва на мъжа си и на полицията. Толкова много отпечатъци имаше оставени, взеха ги разследващите, а накрая казаха, че няма нищо. Това ако е друга държава, да са ги разкрили за няколко часа! Ами да викаме братята сърби или румънци да ни покажат как се разкрива такава кражба. За една година два пъти по 2 хиляди лева и кокошките - това са хуни!, възмущава се Кольо Маринов. Според него, като видят свестни цивилизовани хора гръцките цигани веднага нападат.
Йорданка
оповести и пред министър Цветанов, и пред медиите прякора на боса на циганите вилнеещи в Табакова чешма - Козичката от Бохот. Ходихме на място в полицията и накрая пак нищо, чуди се жената. Неизвестен извършител за първия път, за втория още се водело разследване.
Йорданка заяви, че ще инициира подписка за изселване на семейството и предупреди, че ако полицията не вземе необходимите мерки, ще се стигне до саморазправа
“ще я дупча на 50 места с ножа и ще я залея тази Денка с киселина” крещеше пред медиите афектираната Йорданка Маринова. Всички
полицаи й били казали да се пази от Денка, защото... последната много краде Е, благодарим за такива съвети и такава защита от “органите на реда”.
Маринови неколкократно подчертаха, че не са доволни от работата на кварталния полицай Бисер Кърчев, който, според тях, прикривал крадците и късал жалбите им. “Хванах Денка на пътя да я бия, среща ме Кърчев, извива ми ръката и й вика “Бягай”, какво е това?! Кърчев играе с тях, дели плячката с тях, искам да бъде изгонен от работа, викаше на висок глас Йорданка Маринова.
Тя публично заплаши, че ще стигне до Европейския съд и ще осъди държавата, защото не си гледа работата. Директорът на Областната дирекция на полицията в Плевен комисар Светозар Илиев обясни, че е запознат със случая и ще провери Кърчев, за да бъдат взети мерки.

 

www.posredniknews.com/site/index.php

Човека е направил правилно пояснение, за разликата между български цигани или "роми" и даларите - туркоезични пришълци от Гърция, които не се опредекят като цигани или роми...



Тагове:   язовир,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - така наказват в Швеция без съд и присъда
10.06.2010 19:57
закони имаме, но няма кой да ги изпълнява. В скандинавските държави никога не биха допуснали малцинство да ги командва Щяха да напълнят психиатриите си с крадльовците и да ги подложат на няколкомесечна принудителна невролептична лоботомия.
цитирай
2. samvoin - закони имаме, но няма кой да ги из...
10.06.2010 20:01
анонимен написа:
закони имаме, но няма кой да ги изпълнява. В скандинавските държави никога не биха допуснали малцинство да ги командва Щяха да напълнят психиатриите си с крадльовците и да ги подложат на няколкомесечна принудителна невролептична лоботомия.
Само дето в управлението на страната ни, както и в управлениетона град Плевен, не забелязвам да има толкова много цигани, да не кажа въобще. А също и в прокуратурата, съда и полицията на града а и в страната.
Значи някой друг от власта е заинтересования от тая безнаказаност и толерира тези неща, а и не на последно място - самото българско население което е потърпевшо!...
цитирай
3. анонимен - Един съвет към всички ограбени- ...
10.06.2010 20:42
Един съвет към всички ограбени- намерете познат ловджия а може и да не е, пушка да има! Стойте ден- дава и чакайте, отдалеч като се появят, отстреляйте коня! После пак- следващия кон, и така! Като нямат кон- те са без ръце!!!Опитайте- действа, давам гаранция!
цитирай
4. samvoin - Един съвет към всички ограбени- ...
11.06.2010 20:29
colobur написа:
Един съвет към всички ограбени- намерете познат ловджия а може и да не е, пушка да има! Стойте ден- дава и чакайте, отдалеч като се появят, отстреляйте коня! После пак- следващия кон, и така! Като нямат кон- те са без ръце!!!Опитайте- действа, давам гаранция!
И какво са ни виновни животинките, за да убиваме тях?
Те и без това са крадени и е редно да се върнат на собствениците им.
По - добре да се стреля в гумите на каруците им, или над главите им.
Един познат примерно се е заложил в къра си през ноща, с няколко човека /в едно пловдивско село/, за да опази черешите си. Крие се в храстите, като наближават да берат - от храстите изпразва два пълнителя на газови пистолети на автоматична стрелба - почти от упор или почти до тях като наближили храста.
Онези така дръпнали да бягат,че изоставили каруците и конете си и човека ги закарал на другия ден на кмета на селото, но никой не отишъл да ги търси.
Това бил първия и последен опит да оберат къра му.
Във въпросния район аз съм бил охрана на сливова градина и на една вила до нея.
Охраната беше само дневна от 8 -сутринта, до 20 - вечерта.
Денем дежурях там гол до кръста, с два пистолета /газови/ и един нож - затъкнати в кръста /на единия пистолет имаше гумено топче отпред,каквото имам и сега на моя/, а вътре във вилата - въздушна пушка и бухалка.
Ами за близо месец, два пътиминаха каруци от там и единствено ми казваха "добър ден" и си отминаваха като ме видат.
Разбира се не си струваше да си рискувам живота за заплащането и се бяхме разбрали със собственика да се заключвам зад желязната врата на вилата, ако има проблеми и само да му чукна по - телефона...
Района обаче си е крайно опасен и преди две години - там стана убийство на момче, а убиеца май е на свобода в момента /представител на същия клан, който върши най - големите зулуми там/...

цитирай
5. анонимен - Това нещо- стрха, е голямо шубе! ...
11.06.2010 22:42
Това нещо- страха, е голямо шубе! Газово оръжие на автоматична стрлба не може да стреля... или поне аз не съм виждал подобно! SAMVOIN- нещо май не ме разбра- имах в предвид че в момента ви трябва една малокалибрена пушка ,флоберка-6,5 мил. След това заставте на засада от 100-150 метра и зачиствате коня на Хайдуците, след ден- два, втория кон и т. н. След втория кон ти давам гаранция че ще трябва да почерпите!
цитирай
6. samvoin - Това нещо- страха, е голямо шубе! ...
12.06.2010 10:27
colobur написа:
Това нещо- страха, е голямо шубе! Газово оръжие на автоматична стрлба не може да стреля... или поне аз не съм виждал подобно! SAMVOIN- нещо май не ме разбра- имах в предвид че в момента ви трябва една малокалибрена пушка ,флоберка-6,5 мил. След това заставте на засада от 100-150 метра и зачиствате коня на Хайдуците, след ден- два, втория кон и т. н. След втория кон ти давам гаранция че ще трябва да почерпите!
Добре де, ама мисълта ми беше какво ми е виновен коня че да го убивам, след като той и в повечето случаи е краден от някой българин или от някой трудолюбив циганин от селата /да, в много случаи и цигани, само че български стават жертва на набезите на тия мангали - мародери, тъй като тази прослойка цигани не е от българските и е заселена в България някъде края на 50 - е и началото на 60 - е у нас от съседни нам страни и се различавадоста и расово от тукашните цигани, обитавали България от преди 1944 - а, а и от части и езиково, но за жалост вече в Плевен доминира тази популация сред циганите, а и толкова се омешаха с българскитетук, че не моеш ги разбереш кой какъв е/ и е по-редно според мен тия коне да им бъдат взети следкато нямат документи за тях и да се върнат на собствениците им по - някакъв начин. Нещо което полицията би трябвало да прави като ги види с каруци, но не го прави.
Да не мислите че са ги купили и регистрирали тия коне, след като някои от тях дълго време нямаха и самите те лични документи?
Няма ли да е по - добър ефекта ако стрелнеш покрай тях - във въздуха и то покрай ушите им или до краката им близо, като ги и принудиш да избягат без каруцата и коня си?
Така ефекта ще е същия, дори още по - голям и без да убиваш невиновното и крадено определено, животно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054820
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци