Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.06.2010 13:38 - Самозваната лечителка Тотка застава пред съда
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове:
1



Четирима души търсят обезщетения за близо 80 хиляди лева



Поля ТОМОВА

В Районен съд - Плевен, стартира процесът срещу скандалната "лечителка" Тотка Тотевска. Съдия Дария Митева обаче гледа заседанието при закрити врата, тъй като по време на делото в него се изнасят данни за здравословното състояние на ищците.

Тотевска, която се самообяви за "наследница на Ванга", бе арестувана през август миналата година след жалба на 38-годишната Татяна Кръстева от Враца. Жената има гинекологично заболяване, заради което потърсила услугите на "лечителката". Тотевска обещала да я излекува срещу сумата от 100 хиляди лева. Кръстева дала 60 хиляди, но така и не била излекувана. В съдебната зала Татяна Кръстева заяви, че очаква от съда справедливост. "Парична, да си ми върне парите тази жена и най-вече да има присъда - затвор", категорична е пострадалата от Тотевска. В съда бе и 60-годишният Мето Алиев, чиято история обаче изглежда изключително неправдоподобна. Мъжът, който е от ловешкото село Слатина, твърди, че миналата година идвал в Плевен при познат билкар, за да търси лек срещу хемороиди. "Седнах на една пейка в центъра и тази жена (Тотка Тотевска, бел. а.) седна до мен. Аз четях вестник "Доктор" и тя ми каза - момче, ти си болен. Викам - да. Попаднал си на лечителка, ще те излекувам", заявила жената. След това обяснила на Мето, че разполага с лечебен мехлем, който ще го излекува, ако в продължение на един месец се маже с него. Питам колко ще ми струва и тя каза 5 хиляди лева, обясни мъжът. Той се съгласил да даде тези пари и се уговорил с Тотевска да се чакат да другия ден на същото място. Така дал парите и получил мехлема, "голяма кутийка, тъмен на цвят". Мазал се, но "не ми е навредил, но не ми и помогна", каза Алиев. Той се решил да подаде жалба срещу Тотевска, а в полицията му казали, че не е единственият измамен, имало още много хора. Според асистента на Тотевска Атанас Кръстев обаче тя не би могла да стигне сама до центъра на Плевен и да намери Алиев на пейка, както той твърди, тъй като се движи изключително трудно. Кръстев обясни, че е бил помощник на Тотевска, като се грижел за реда при приема на хора. Ходел в апартамента й два пъти в седмицата, където заварвал не повече от четири - пет души. Не е виждал никога хората да дават пари на Тотевска. Самата тя на излизане от съдебната палата се обяви за невинна. Никога не съм взимала такива суми, каза още Тотевска. Според нея съдът ще я оневини, тъй като нищо от това, което твърдят ищците, не отговаря на истината. Следващото съдебно заседание е насрочено за 12 юли, тъй като са призовани още свидетели. Ако Тотевска бъде призната за виновна, я грози затвор от 3 до 10 години и конфискация на половината й имущество.

"Лечителката" вече има присъда от Районен съд - Плевен, заради това, че през 1994 г. измамила други трима плевенчани. Присъдата е 2 години и шест месеца лишаване от свобода с четири години изпитателен срок. "Лечителката" обжалва тази присъда пред Окръжен съд.


Материалът е от в-к BG Север




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042766
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци