Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.05.2010 20:12 - Сидеров, Борисов и папата - членове на една и съща масонска ложа
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 4447 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.05.2010 20:23






image   Снимка: Министерски съвет http://www.focus-news.net/?id=n1397712



image

Фотограф: Анелия Николова

image

image

Втори гаф при посещението на Бойко Борисов в Рим - 24 май

Борисов посети в Рим забележителности, свързани с България - 23 май

Борисов: Ще кандидатстваме за ERM II след стабилизиране на икономическата ситуация - 22 май

Българският премиер се срещна с Папа Бенедикт XVI - 22 май

Борисов: Ще настоявам за кадрови промени в митниците - 22 май

Маргарита Немска: Няколко души са имитирали подписа на Борисов - 22 май

Борисов: Първанов и Доган вече са сключили договор за президентските избори - 22 май

Берлускони: България може да разчита на подкрепата на Италия за присъединяване към Шенген - 21 май

Министър-председателят Бойко Борисов направи днес официално посещение в Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Ерусалим, Родос и Малта, предаде БТА.

Във Вила Маджистрале на Авентинския хълм, където е главната резиденция на ордена, той бе приветстван от Великия магистър принц Матю Фестинг, който му връчи най-високото отличие - Великия кръст. Последва официален обяд в чест на българския премиер. Тук бе и българският посланик във Ватикана и в Малтийския орден Никола Калудов.

Тази вечер в българското посослтво в Рим ще има прием по случай 24 май, по време на който премиерът Борисов ще се срещне с представители на българската общност в Италия. Утре министър-председателят ще посети църквата "Санта Мария Маджоре", където Св. Кирил е получил признание за представените от него славянски книги. След това той ще гостува на българската православна общност в църквата "Сан Винченцо и Анастазио", предоставена от папа Йоан Павел Втори за богуслужебните нужди на Българската православна църква.

http://dnevnik.bg/



Нападките между псевдонационалисти разкриват същността им image ПП атака е пример за коварството и подлостта на юдомасоните. Те могат да се въплътят във всякакви форми, включително да се преструват на националисти. "Неизброими са козните на сатаната"   Павел Чернев напомня как Сидеров стана юдомасонски слуга "Волен се предаде в Малта" "Падението на „Атака" започва след мистериозно пътуване на Волен Сидеров до Малта през пролетта на 2008 г.


След него поведението на Сидеров се променя и той предава идеите, с които е създадена партията. Това обяви пред „168 часа" бившият депутат от „Атака" Павел Чернев.


„Не знам какво толкова е правил там и с кого се е срещал, но е факт, че след Завръщането му отношението на управляващите към него се промени. Депутатите от „Атака" Започнаха да гласуват в синхрон с БСП и ДПС, а прокуратурата мистериозно спря да настоява Сидеров да бъде осъден За инцидента на магистрала „Тракия", връща се назад Чернев.


Официалният повод за визитата на Волен Сидеров в Малта е срещата му с представители на управляващата на острова националистическа партия. След нея Сидеров сензационно обяви, че „Атака" ще кандидатства за членство в Европейската народна партия. Партията, която според Чернев е кръвен враг на национализма и подкрепя членството на Турция в ЕС. "           bolgari.net     Човекът, който се представяше за националист и дори имаше мерзостта да се сравнява с Левски, вече съвсем спокойно може да бъде официално обявен за национален предател, и то от много голям мащаб. Клоунът Волен Сидеров и неговия семеен боклук пп атака нанесоха толкова поражения върху националистическата кауза, колкото не успяха всички други партии взети заедно. Ясно е, че пп атака вече е политически отпадък, който ще изчезне от политическата карта, но сега ще е по-трудно за искрените националисти да влязат там, където им е мястото-в политиката.   Разбира се, г-н Чернев също не спада в графата "искрени националисти" , но това, което казва в случая е реалност.   Впрочем да си припомним какво съобщава сайта на пп атака през март 2008:   "Българската партия АТАКА ще потърси членство в Европейската народна партия в близко бъдеще, заяви лидерът й Волен Сидеров, информира "Таймс ъф Малта”. Въпреки репутацията на крайнодясна партия, г-н Сидеров настоява, че АТАКА е много по-дясноцентристка. Нейните трима евродепутати се смятат за независими. Първоначално те се включиха в сформирането на просъществувалата за кратко националистическа крайнодясна група в ЕП "Идентичност, Традиция, Суверенитет”. Целта им е в крайна сметка да станат членове на Европейската народна партия. "         Това е положението - "Атака- МАСОНСКИ ПОДЛОСТИ" , както написаха на трансперант едни момчета още през 2006 година.   http://bars.ucoz.net/



Негови членове осъществяват хуманитарни акции още през далечната 1565 г. Малтийският орден властва от 10 века Хоспиталиерите били монаси, воини и лекари

image
Суверенният военен орден на хоспиталиерите на свети Йоан от Ерусалим, Родос и Малта, както е пълното официално име на Малтийския орден, е единствената в света държава без своя територия и население. Негова "територия" всъщност са 6000 кв. м, върху които са разположени двете сгради, собственост на ордена в Рим - Малтийският дворец и Вилата на Авентин. Орденът на рицарите хоспиталиери е сред най-старите в християнския свят, предшестван във времето единствено от бенедиктинския, августинския и Ордена на св. Василий.
image

Десетвековната история на рицарите йоанити започва в средата на XI век, около 1050 г., когато католически монаси получават разрешение от халифа на Египет да основат в Ерусалим болница и църква на името на свети Йоан. Монасите давали обет да се грижат за поклонниците по Светите земи от всички раси. С була от 1113 г. папа Паскал II поставя създадената институция под закрилата на Светия престол. Когато папа Урбан II организира Първия кръстоносен поход, към основната функция на братство на монасите - организирането на болници и оказването на помощ (откъдето идва и названието хоспиталиери), се прибавя и грижа за отбраната и защитата на поклонниците християни. През 1291 г., въпреки организираните кръстоносни походи, последното убежище на християнството в Светите земи - крепостта на Акра, пада под властта на мюсюлманите и орденът се пренася на остров Кипър. След закупуването от генуезците на Родос през 1310 г. рицарското братство придобива първата си територия. Островът се превръща в мощна крепост, за да устои на атаките на мюсюлманите. Рицарите се сдобиват и с внушителен флот, патрулиращ в източната част на Средиземно море. 1522 г. турският султан Сюлейман Великолепни атакува Родос и след дълга обсада орденът се договаря с него да се евакуира.
През 1529 г. император Карл V предава на ордена островите Малта, Гозо и Комино, а също град Триполи в Северна Африка. Но враговете не са ги забравили. През 1565 г. турците отново нападат хоспиталиерите и Малта с 40-хилядна армия. Великият магистър фра Жан де ла Валет обаче прилага изключителните си тактически умения и успява въпреки Великата обсада, на която е подложен островът, да удържи победа. Затова днес столицата на Малта носи неговото име. Историците оценяват значението на тази битка като основната причина за спирането на нашествието на Османската империя към Западна Европа.
Следващите десетилетия йоанитите не само укрепили острова, но и издигнали великолепни дворци и църкви, училища и библиотеки. С времето обаче загубили бойната си готовност и това довело до завладяването на острова от Наполеон през 1798 г. само за два дни. Орденът бил принуден за пореден път да смени своето местонахождение и рицарите загубили териториалните си владения. Получават подкрепа от руския император Павел I и дори го избират за Велик магистър, но с качването на престола на неговия син Александър I влиянието им в Русия отслабва. Междувременно Великобритания, която превзема Малта, сключва с Франция Амиенския договор, с който се задължава да върне острова на хоспиталиерите, но това никога не се осъществява.
Три десетилетия малтийските рицари обикалят европейските столици в търсене на място за своя орден. Едва през 1834 г. седалището на йоанитите се установява в Малтийския дворец в Рим. Там остава до признаването на суверенитета му през 1961 г. и до днес. Постепенно орденът изоставя военната си дейност и се съсредоточава върху благотворителната и хуманитарната си активност. В някои исторически източници се твърди, че именно Малтийският орден е създал спешната медицинска помощ, като е осъществявал първите хуманитарни акции още през XVII век, а по-късно Червеният кръст приел за свой символ емблемата на ордена - кръста.
Орденът има право да сече монети, да издава паспорти и пощенски марки, има свой официален химн, герб и флаг, но няма парламент. Той е признат официално и поддържа дипломатически отношения с 93 държави включително България. От миналата година се представлява у нас от Умберто ди Капуа. 12 000 са посветените рицари (постоянните членове) и около 250 000 - доброволните сътрудници, граждани на различни държави.
Радослава Григорова

Вашият коментар

  
image
      Легендата за сокола Според легендата рицарите от ордена получили остров Малта от Карл V при условие, че като аренда ще дават всяка година на испанската корона своеобразен данък - един ловен сокол, символ на Арагонското кралство. Отначало подареният от императора остров със своите голи скали и рядка растителност не направил добро впечатление на рицарите. Но скоро прекрасният климат, морето, и мирното местно население харесали на йоанитите и според преданията в знак на благодарност те приготвили за краля на Испания дар - златен сокол в естествена големина, с очи от брилянти, целият обсипан със скъпоценни камъни. Но по пътя към Испания корабът с посланиците бил нападнат и златният сокол изчезнал без следа. И вече няколко столетия и рицари, и обикновени "ловци на късмета" преравят света в търсене на скъпоценната птица, чиято стойност се изчислява на десетки милиони долари.
Отварят първите училища по медицина Малтийският орден никога не е забравял своето основно призвание: да оказва материална и духовна подкрепа на болните. Рицарите успяват да осъществят ефикасен синтез на медицинските познания от онова време, използвайки и постиженията на арабската и гръцката медицина. Към тях прибавят и познанията от собствения си опит, придобит при оказване на помощ при спешни случаи, както и някои технически нововъведения. Още през XII век, в разгара на Средновековието, те залагали на хигиената и профилактиката, нещо, което предизвиква възхищението на съвременните лекари. По времето, когато болните в Европа спели на общи мръсни сламеници, тези в ордена били задължени да се къпят при постъпването си. Не само леглата били индивидуални, но и чаршафите се сменяли три пъти седмично.
Орденът има заслуга и за отварянето на първите истински училища по медицина. През 1676 г. Великият магистър Никола Котоне създава "Училище по анатомия, хирургия и фармация" към болницата в Малта.
Днес хоспиталиерите поддържат болници, поликлиники, домове за стари хора и много други благотворителни организации в повече от 110 страни в света. Световноизвестен е неговият Институт за борба с проказата в Сенегал, членове на ордена са участвали и в спешните хуманитарни акции в Руанда, Конго и Косово.
Братството има своя харта и кодекс Суверенният Малтийски орден действа на основата на свои Конституционна харта и Кодекс. Представител на ордена има статут на постоянен наблюдател към ООН. Орденът е акредитиран към ЕС, Съвета на Европа, ЮНЕСКО, и други международни организации. Великият магистър на международно ниво се признава за държавен глава. Членовете на ордена са разделени на три степени, като в най-висшата са включени например т.нар. Рицари на справедливостта, които са благородници от осмо коляно и носят оръжие. Измежду тях се избират Великите магистри. Орденът се управлява от 10-членен Суверенен съвет. Друг съвет се събира, когато трябва да се избере Велик магистър. Главата на ордена, Великият магистър, освен ранг на кардинал има и ранг на принц на Свещената Римска империя. Освен него другите официални лица са Великият канцлер, Велик командир. Негово Височайше Височество фра Андрю Бърти е 78-мият велик магистър в историята на ордена. Той е избран на този пост през 1988 г.
Луи XIV е впечатлен от мехлема на кавалера Монасите обработвали ботанически градини, което им позволявало да изпитват различни видове лековити билки (шафран и анасон например). Рицар Гаспар дьо Перн, приет в ордена през 1650 г., създава мехлема на кавалера, панацея срещу колики, подагра, болки в зъбите, болки в стомаха, хемороиди, язви, рак и различни видове обриви. Успехът на този лек кара Луи XIV да предостави пожизнена рента на изобретателя му в замяна на тайната на неговата формула, която става публично достояние.
Кой може да бъде йоанит Някога членове на ордена можели да станат само аристократи, и то поне със 100-годишна история, и като правило - от богати семейства. В последните години обаче неговата "социална база" се разширява. Ядрото на ордена остават монасите, положили обет за послушание, безбрачие и бедност. Формално орденът е религиозна организация на Римокатолическата църква, но независима от Ватикана. Днес негови членове могат да бъдат и светски личности. Те ходят цивилно облечени, само на официални церемонии обличат специалните си костюми. Много от членовете му днес са крупни индустриалци, финансисти, политически и обществени деятели. Жени също могат да заемат определени постове. Давайки обет, те получават титлата Дама, което предполага воденето на определен начин на живот и допускане до участие в делата на ордена. Но най-важните въпроси се доверяват единствено на рицарите. Досието на всеки кандидат се изпраща в Рим, последната дума има Върховният съвет.
Символ е белият кръст Малтийският кръст е известен и като "осмоъгълен кръст". Бял кръст с такава форма е бил познат много време преди кръстоносните походи. Предполага се, че той бил знак на Танит, божество от финикийската цивилизация, почитано като богиня на плодородието. Кръстът бил гравиран върху фасадата на една от крепостите, поверена на хоспиталиерите през XII в. Монасите го пришивали на мястото на сърцето върху черното си расо. През вековете те не трябвало никога да го оставят във вражески ръце.
По силата на двойното си посвещаване - религиозно и военно - малтийският рицар притежава два костюма: единият е черно расо с пришит на гърдите бял малтийски кръст; другият е униформа, състояща се от червена куртка и черен панталон, която се носи с меч и двурога шапка.
Както и всички други държави орденът притежава Орден за заслуги (Pro merito melitensi), който се връчва на личности, католици или не, които, без да са част от неговата вътрешна организация, са проявили милосърдна активност, подкрепяйки по този начин инициативите на ордена.


http://paper.standartnews.com/

Петък, 17 Март 2006



image  
 
Малтийският орден искал фашизъм в САЩ
Георги Първанов посрещна с почести шефа на ложа, която подготвяла нацистки преврат през 1934 в Америка

ФРА ДЖОВАНИ КАСТЕЛАНО

Тия дни много телевизионни зрители са се запитали кой ли е този с пенсионерското шалче на карета, когото Първанов посреща така тържествено с гвардейска рота. Този възрастен човечец, свил се зиморничаво в балтона си, явно бързащ да мине набързо досадната церемония по поздравите и почестите на строените войници.
За изненада на публиката, оказа се, че старецът с вид на взел назаем нови дрехи представител на Съюза на песнсионерите, е ни повече ни по-малко рицар. Бронята липсва, мечът и конят - също, но човекът е рицар и то "Велик магистър на малтийския орден".
Това добре, но защо трябва българският президент да приема такъв "магистър"? По протокол почести с гвардейци се полагат на държавен глава. А защо патриархът приема "великия магистър"? Духовният водач на Българската православна църква, която отдавна би трябвало да е изяснила позицията си относно ложите и ордените?
Вместо този въпрос и евентуално отговори от страна на Първанов и партиарх Максим, репортерите тържествено съобщават всяка стъпка и хапка на "високия гост" - принц фра Ендрю Бърти - началник на Малтийския орден.
 
У нас се появи култ
към тайните общества

Без да познават същността на масонството, десетки журналисти пишат с патос за поредната масонска среща в София и представят гостите от чужбина като много важни и влиятелни особи, от които чакаме помощ дори за делото в Либия. Как помощ, защо от тях - остава неизяснено, но някакси се подразбира. Повечето са чували, че масоните били страшна работа, владеели всичко и можели да уредят какво ли не. Сред българските политици масони са били доста от тях, интересното е, че са били на коренно различни позиции и ако нещо се е уреждало тайно, то са били наемните убийства на някои от тях. Масон е бил и Кимон Георгиев, който прави преврат на 9 юни 1923 г. и на 19 май 1934 г., сътрудничи си с Югославия и преследва ВМРО. В същото време масони са и Тодор Александров, и Александър Протогеров, които са на обратни позиции, а Протогеров е дори Велик майстор на ложата. Последните двама са убити в една серия от атентати, на която човек може да изгуби логическата връзка, ако ги изследва.
През най-новата ни история масоните в българската политика не са донесли нищо добро на България. Което значи, че приписваните им възможности са силно преувеличени. Важното за българите е, че тези хора дават някаква клетва, която е различна от клетвата за служене на отечеството и така могат да бъдат използвани за най-различни небългарски цели.
 
Рицарите на
Малтийския орден
първо били "медсестри"

За този орден се знае, че е сред "светските", в смисъл, че не е толкова таен като основните масонски ложи. Началото му датира от 1113 г., когато е утвърден с папски указ. По това време основна грижа на западната аристокрация е превземането на Йерусалим от арабите. За целта са формирани осем кръстоносни похода от 1099 г., когато Първият кръстоносен поход превзема Йерусалим до 1270 г. - годината на последния кръстоносен поход, когато става ясно, че градът с Божия гроб ще остане в мюсюлманско владение още доста векове.
Стотина години продължава владеенето на Палестина от западните рицари, преди Саладин да ги разбие и изгони от Светите земи. През тези сто години се раждат и няколко рицарски ордена като Ордена на Тамплиерите (рицарите на Храма) и Ордена на хоспиталиерите или Йоанитите, днес известен като Малтийския орден. Името идвало от Св. Йоан Кръстител и от хоспитала с неговото име - където се грижели за болни и бедни поклонници на Божи гроб.
Рицарските ордени били затворени общества, в които влизали само потомствени аристократи. В ордена на Йоанитите се делели на три степени - рицар  (задължително дворянин), братя-свещеници и служащи. Първият началник на братството бил Жерар де Торн. През 1113 г. Братството на йоанитите станало орден с папска була. Пълното име на ордена било: Орден на конниците на хоспитала на Свети Йоан Йерусалимски". През 1118 г. Шеф става Раймонд де Пюи, който поставя ордена на строги йерархични начала и му придава военна структура. Утвърдени са правила на ордена, герб, печат и знаме - бял осемлъчев кръст на червен фон, символизиращ целомъдрието на членовете на ордена и осемте добродетели, очакващи праведника в рая. От грижещи се за болни и бедни, братята йоанити се превърнали в елитна военна част, която ставала все по-мощна и по-богата. Впрочем, това е пътят за развитие и на другите подобни ордени. Например тамплиерите, които преди да бъдат разгромени и съдени за отклонение от християнството и редица прегрешения, станали най-мощната банкерска къща на Европа.
 
Малтийските рицари
воюват с исляма,
но и с Православието

През 1204 г. започва Четвъртият кръстоносен поход с доминиращо участие на Ордена на йоанитите - днешните малтийски рицари. Вместо към Божи гроб обаче войските на рицарите нападат Константинопол и го опустошават варварски. Хиляди избити православни монаси, включително и на Света гора, стават жертва на алчността и омразата на Рим към Православието. Днес в катедратала "Сан Марко" във Венеция могат да се видят стотици предмети на църковното изкуство, откраднати от йонитите и завлечени на Запад. През 1205 г. обаче българският цар Калоян разбива край Адрианопол рицарите на ордена, който днес посрещаме с почести в София.
През 1306 г. Орденът решава, че трябва да си присвои о. Родос и започва война с Византия за него. Превзема го и с папски указ Родос става суверенна държава на рицарите-йоанити. През същото време френският крал Филип Красивия прави процес срещу ордена на тамплиерите и осъжда неговия велик магистър Жак дьо Моле на смърт на клада за поклонение на Сатаната. Тамплиерите са разбити, но част от богатствата им минават в ръцете на йоанитите с папски указ.
Днешното си име рицарите на ордена получават през средата на 16 век, когато великият магистър Жан Паризо де ла Валет командвал отбраната на Малта и не позволил на турската армия да превземе острова. След превземането на Малта от Наполеон орденът се мести на няколко пъти, докато през 1834 г. се настанява трайно в Рим на улица Кондоти, до Ватикана. По Женевската конвенция Малтийският орден се признава за държава и неговият суверенитет се признава от Ватикана и още 40 държави, сред които е и България.
 
Малтийският
орден - част от
новия световен ред

В днешно време Малтийският орден е вече трайна част от веригата задкулисни центрове на световна власт, която включва шефове на разузнавателни централи, едри бизнесмени и влиятелни политици. През 1927 г. Орденът стъпва в САЩ. Шеф на американския филиал става кардинал Спелман, а ковчежник - Джон Раскъб, който е близък с кръга, владеещ банката Морган. Рицари на Малтийския орден са били през годините доста шефове на ЦРУ като Уйлям Кейси, Джон Маккон, Уйлям Колби, както и Джон Фарел - президент на "Ю С Стийл", шефът на "Дженеръл Мотърс" Лий Якока, шефът на "Мерил Линч" Уйлям Шрайер, бащата на президента Кенеди - Джоузеф Кенеди, известен с връзките си с нацистка Германия, президентът на веригата "Хилтън", кардинал Джон О" Конъл - известен с крайно-десните си възгледи, както и Александър Хейг, държавен секретар при Рейгън, известен като "ястреб" в политиката.
Интересен и малко известен факт е, че през 1934 г. ковчежникът на Малтийския орден в САЩ Джон Раскъб финансира и организира профашистки преврат в САЩ. Целта е свалянето на президента и установяване на дясна, фашистка диктатура от типа на Мусолини и Хитлер, начело с генерал Смъдли Бътлър - определен за "фюрер". Генералът обаче се отказва и проваля плана. През следващите години има доста исторически факти, които разобличават връзките на ордена на Малтийските рицари с режимите на Хитлер, Мусолини, Салазар и Франко. Днес социалистът Георги Първанов приема с държавни почести великия магистър на ордена, който искаше преди 72 години да установи фашистка власт в САЩ.


http://www.vestnikataka.com/  /?!/

15/03/2006




Тагове:   членове,   масонска,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054779
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци