Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.05.2010 19:22 - Доган: С ДПС - зло, без него още по-зло
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1255 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.05.2010 17:05


image

© Антон Станков, архив news.bg

Всеки осъзнава, че без ДПС не става, страната не може да се управлява. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган на среща пред няколко хиляди души в Джебел.

Той присъства на възпоменателен митинг по повод 21 години от мирния протест на българските турци в Джебел, с който те настояват да бъдат върнати рождените им имена. С решение на общинския съвет 19 май е обявен за празник на града.

„В един момент осъзнаха, продължава речта си Доган, една много дълбока истина. Ако ДПС е зло, започнаха да мислят: Ела зло, че без теб още по-зло.

Ахмед Доган подчертава, че ДПС е най-опитната партия в страната и кадрите на движението в местната власт са гръбнакът на този опит, който партията има последните 20 години.

„Никой не може да си помисли, каквито и мускули да показва, каквато и смелост да демонстрират, да посегнат на правата и свободите на човека. Дори да си го помисли, вече трябва да се направи корекция", заявява още лидерът на ДПС.

По думите на Доган - който посегне на правата и свободите, трябва да си направи сметка, че нарушава основен принцип на демокрацията.

Той е категоричен, че през последните осем години ДПС са се научили сероизно да управлявакт - „нашите хора, които разбират от властта, постоянно висят на главите на тези, от които зависи съдбата на страната за решаването на канализационни въпроси, нови работни места, водоснабдяване, пътища, инфраструктура и т.н.
Всеки осъзнава, че без ДПС не става, страната не може да се управлява, подчертава Доган в Джебел и призовава към единство - имаме нужда повече от всякога през последните 20 години да бъдем единни, защото сме силни така.

Защо не ни обичат, питате вие - един много дълбок морален въпрос и политически въпрос. Кой обича тези, които успяват много? Кой обича тези, които изпревават времето? Кой обича тези, които създават модели за съвсем друг тип взаимоотношения между държава, малцинства, правата на човека в европейска перспектива?
Аз се радвам, че не ни обичат, защото това е оценка за това, което сме направили. Бъдете убедени в това нещо, изтъква още лидерът на Движението за права и свободи.

http://news.ibox.bg/


image







Без ДПС България трудно може да се управлява. Ние сме в самия темел на сигурността и единството на нацията. Това е последното предупреждение на лидера на ДПС Ахмед Доган към политическата класа и хората.
Думите му идват след дълго мълчание и избягване на директни срещи с електората.

Сокола днес долетя от Боянските сараи в София до кърджалийското градче Джебел. Там българските турци почетоха 21-а годишнина от бунтовете в района срещу възродителния процес, насилствената смяна на имената на турците и античовешката политика на комунистическия режим в България.

Енергийният консултант на проекта „Цанков камък” – Ахмед Доган избегна директните политически нападки и избра да говори на съидейниците си в Родопите като философ, с поговорки и индиректни послания.

На изначалния за обществото въпрос: Защо не обичат ДПС?, Доган отговори с канонада от въпроси: „Кой обича тези, които успяват много? Кой обича тези, които изпреварват времето? Кой обича тези, които създават модели на друго взаимодействие между държава, малцинства, права на човека, в европейски пространства?” После като добър диалектик отговори на въпросите си: „Радвам се, че не ни обичат, това е оценка, за това което сме направили”. Сокола продължи прозренията си като обяви, че управляващите и обществото, които приемали ДПС преди като зло, вече казвали: „Ела зло, че без тебе е още по-зло”. Шефът както е известен още лидерът на ДПС се похвали, че партията му е най-опитната в държавата, а местната власт била гръбнака на този опит.

В края на словото си Ахмед Доган предупреди никой в страната да не си помисля, каквито и мускули и смелост да демонстрира, да не посяга на правата и свободите на хората.
На възпоменателния митинг се събра почти цялото партийно ръководство на ДПС и парламентарната им група. Главният мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Хаджи отслужи молитва за жертвите на Възродителния процес и комунистическия терор.


http://kentoff.blog.bg/






Тагове:   ДПС,   още,   Него,   Доган,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10038690
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци