Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989689
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
05.04.2010 10:43 - “Българските” медии?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1154 Коментари: 0 Гласове:
1



Отруденият българин се прибира у дома след тежък ден, реже си салатка, сипва си ракийка … и включва телевизора. Това не е просто ежедневие. Изтъркана и неточна е фразата относно медиите и четвъртата власт. Днес, те са власт първа и най – висша. Телевизията създава митове и герои, възкачва и сваля управници, формира, и разбира се,  манипулира общественото мнение. При това положение е логично да си зададем въпроса чия собственост са най-гледаните телевизионни канали в България и чии интереси обслужват те?

Първата частна национална телевизия в страната е Би Ти Ви. която започва излъчване от 1 юни 2000 г. на мястото на националната дотогава телевизия „Ефир 2“. Би Ти Ви е 100% собственост на Болкан Нюз Корпърейшън ЕАД. Част от телевизионната мрежа са още BTV Cinema, BTV Comedy, Fox Life, Fox Crime, Discovery Channel, National Geographic и други. От своя страна, Болкан Нюз Корпърейшън принадлежи на News Corporation, чиито основател и ръководител е „австралиеца” Рупърт Мърдок, име, придобило широка популярност през изминалите години. Несъмнено обаче по-непознат и интригуващ е въпросът за произхода на г-н Мърдок. Бащата на Рупърт, сър Кийт Артър Мърдок е австралийски журналист и издател, издигнал се в обществото след сватбата си с Елизабет Джой Грийн, дъщеря на богато еврейско семейство. Двамата имат 4 деца – Рупърт, Хелън, Ан и Джанет. С други думи, медийният магнат Рупърт Мърдок е евреин, тъй като според Тората наследствеността се предава по майчина линия.

imageМного по-прост е казусът с високобюджетната, бързо увеличаващата своята аудитория, телевизия ПРО БГ. ПРО БГ, Ринг БГ и ПРО ФМ са част от американския медиен конгломерат CME, чиито мажоритарен собственик е Роналд Лаудър (на снимката). В свободното си от бизнеса време Лаудър е председател на организацията  “Световен Еврейски Конгрес” (World Jewish Congress) – стожер на ционизма и проводник на еврейските интереси по цял свят. Освен всичко друго, Роналд притежава  козметичния гигант Estйe Lauder и фигурира в списъка на списание „Форбс” на най-богатите хора за 2007.

За ББТ ( Балкан Българска Телевизия) и закупуването й от „Нова медийна група холдинг”, твърде близка до ДПС, се изговори и изписа много. За съжаление обаче  Делян Пеевски и неговата майка – Ирен Кръстева, далеч не се задоволяват само с ББТ. Част от тяхната медийна империя са и вестниците „Монитор”, „Телеграф”, „Политика”, „Експрес”, „Меридиан мач”, както и телевизионният канал ТВ7.

Нова Телевизия, и групата канали Диема са част от MTG Group, втората по големина медийна групировка в Европа. Те също, както и останалите основни „български” телевизионни канали, обслужват чужди корпоративни интереси.

В заключение никак не е сложно да стигнем до извода, че медийното ни пространство се владее от сили чужди, а често и враждебни спрямо българското. Промяна в обществената нагласа спрямо родолюбието и национализма ще настъпи едва, когато противобългарските сили освободят телевизионния ни ефир. А дотогава – внимавай какво гледаш!

Автор – Г.Н.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене