Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988967
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
02.01.2010 01:22 - Сорос управлявал България чрез ГЕРБ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2246 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2010 22:33



Маститият филантроп Джордж Сорос, по произход унгарски евреин, е финансирал партията на Бойко Борисов при определени условия. Това сподели бившият член на СДС и настоящ застъпник на идеологията на "Ред, Законност и Справедливост" Николай Гацев. Ако въпросната политическа сила играе по неговата свирка, дотацията от негова страна може да продължи по-дълго време", обясни той.


Гацев се самоопределя като демократ и радетел за "синята идея" и "дясна ръка" на Марио Тагарински. За кратко е бил и заместник - председател на Агенцията за младежта и спорта в края на 90-те години.

"Периодично Сорос си харесва някоя политическа информация, върху която изсипва за кратко рога на изобилието, пише blitz.bg. "Сорос си има свои хора, които дърпат конците в кабинета на Бойко Борисов. Предполагам се досещате, че става дума за вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Той е близък с вицепрезидента на Световната банка Кристалина Георгиева. Тя пък е дружка със Сорос и с Бойко, и най-вече с Дянков.

Бойко е мъжкар, но има доста трески за дялане. Едната от тях е неговата самовлюбленост и желанието да се покаже на ниво във всяка сфера. Понякога дори не усеща, че нарочно го подвеждат, а после му гледат сеира", каза Николай Гацев. Той добави, че министър-председателят трябва да се владее, защото представя държавата в очите на обществото.

Според Гацев, за момента Борисов е любимец на Сорос, но неговото благоразположение не е постоянна величина. "Всеки премиер има някакви добри идеи, които обаче в нашите условия остават нереализирани, заради лоши съветници", уточни Гацев и прогнозира, че скоро партия "Ред, Законност и Справедливост" ще се превърне в сериозна алтернатива на ГЕРБ.

Гацев подчерта, че "моментът не трябва да се пропуска, но и нито да се избързва". Според него РЗС трябва да предложи такава алтернатива на сегашното управление, което да привлече старите демократи от началото на прехода, които в момента са разпръснати в различни политически формации.

"При създаването си РЗС беше един вид евакуационната ракета на "синята" идея. Оптимист съм, че партията на Яне ще я възроди и ще обедини усилията на хиляди демократи, подобно на събитията от зората на прехода. На тази "синя" ракета летяхме заедно с Марио Тагарински, Митко Йорданов, Борето Българинов и Стефан Софиянски. Това бяхме младите лидери в първите свободни демократични партии", припомни си с носталгия Гацев.

Според него, всеки член и симпатизант на РЗС е дал много от себе си за реализирането на политическия проект. "Това не е "ченгеджийница или ченгесарска партия, както чух да се говори и пише в някои медии. РЗС не беше замислена като една от много партии в България, а като сила, която да обедини усилията на националния елит. РЗС ще се превърне в алтернатива на управляващото мнозинство, поради няколко причини.

Първата от тях е свързана с възраждането на "синята" идея, която в момента се извращава от новите управляващи по един много пошъл и елементарен начин. Най-вероятно, на българина му е все още забавно и затова търпи. Нали от дълбока древност е имало две сигурни предпоставки за благоразположението на народа - хляб и зрелища. Хляб засега има, но ще свърши. Затова пък зрелищата ще продължат.

Въпреки всичко и актьорите се уморяват. Тогава единственото, което може да попречи на РЗС да стане алтернатива на ГЕРБ, е да се пръкне някоя нова дясна политическа формация, която да ни изпревари и да извлече дивиденти от нашите идеи, семето на които посяхме преди 20 години", категоричен бе Гоцев пред blitz.bg.

Той уточни, че в България, за разлика от другите европейски страни, където "дясното си е дясно, лявото си е ляво и центърът си е център", всичко е объркано. Противно на представите на много българи, възприемащи западните представи за политиката. Според него БСП е възможно най-консервативната политическа сила в страната.

"През последните 4 години БСП се показа като лява партия, която провежда дясна политика. Това е някакъв феномен. Да вземем например еволюцията на сегашния президент и бивш лидер на БСП Георги Първанов. До средата на 90-те години той не приемаше западните ценности и беше против присъединяването ни към НАТО и ЕС. Негови кумири бяха Милошевич и Саддам Хюсеин.

След това започна постепенно да възприема европейските ценности. Дори се стигна дотам, че когато беше лидер на БСП, изтри от сайта на "столетницата" страницата от 1944 г. до 1989 г. Просто човекът се промени. В това аз лично не виждам лошо", каза Гацев. Според него, това е пример за преминаване от дясното в лявото политическо пространство и обратно.

Николай Гацев даде за пример Мицотакис, който е внук на Елефтериос Венизелос - основател на партията предшестваща гръцката социалистическата партия ПАСОК. "Това е човекът, който въпреки наследствеността си създаде най-добрия десен проект, който дръпна Гърция напред.

Когато си комунист, нямаш алтернатива. Когато си демократ, алтернативата е да действаш демократично. Така направи Мицотакис", възхищава се Гацев от гръцкия си колега. Той добави, че десните партии в България могат да водят както дясна, така и лява политика.

Николай Божков
blitz.bg


http://samvoin.blog.bg/politika/2009/07/07/koi-e-diord-soros.360215




Тагове:   Сорос,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - антиматрици
23.07.2010 01:02
Ето ви нещо антиматрично :-)

http://sfera.zonebg.com/SFERA_DogMat.pdf

малко трудно се чете, но си заслужава...
цитирай
Търсене