Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 8486262
Постинги: 7761
Коментари: 3331
Гласове: 5763
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Сайт на партия БТР (България на труда и разума)
4. Десислава Иванчева
5. Интервюта с представители на партия БТР
6. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
7. Планът за съсипването на България
8. Протоколи на ционските мъдреци
9. Български исторически календар
10. Забравеният д-р Ганчо Ценов
11. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
12. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
13. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
14. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
15. Забравеният д-р Янко Янев
16. Православието
17. Планът "Еврия"
18. Сайт с български бойни знамена
19. Исторически видеоблог
20. "Изгубената България" - исторически сайт
21. Българският национализъм (1919 - 1944)
22. Владо Черноземски
23. ANONYMOUS BULGARIA
24. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
25. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
26. Самиздател Григор Симов
27. Военное обозрение
28. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
29. Отворено писмо на Манфред Рьодер
Постинг
26.12.2009 12:34 - Линията на бедност в България = 211 лева от 1 януари 2010-та
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3090 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 26.12.2009 12:48


Линията на бедност в България = 211 лева от 1 януари 2010-та Дата : 28 Октомври 2009 г. 11:17 ч. Последна редакция : 28 Октомври 2009 г. 11:47 ч. image image image

imageimageimageimage

image 1 2 3 4 image
 

     
  image  image  image

Размерът на линията на бедност в България от 1 януари 2010 г.ще бъде 211 лв. реши правителството.

Прагът е определен като 60% от медианния общ нетен еквивалентен доход за страната - съобщиха от правителствената информационна служба.

Линията на бедност се използва като важен инструмент на социалната политика. За определянето й представители на Министерството на труда и социалната политика, НСИ, БАН, организации на социалните партньори и др. граждански организации разработиха през 2006 г. методика, която включва конкретно описание на стъпките, необходими за актуализиране на размера на линията на бедност.

За изчисляването на размера на линията на бедност се използват данните от ежегодно изследване на бюджетите на домакинствата в България, провеждано от НСИ. През 2007 г. тя беше 152 лв., през 2008 г. – 166 лв., а през 2009 г. – 194 лв.

Размерът на линията на бедност беше одобрен и от партньорите в Националния съвет за тристранно сътрудничество на последното им заседание.

Линията на бедност

Това е монетарен показател за идентифициране на бедните в обществото. Линията на бедност трябва да гарантира задоволяването на т. нар. "минимални жизнени потребности" – паричната равностойност на фактически реализиран разход за потребление на хранителни стоки, които обезпечават препоръчителните норми за дневен калориен прием от 2700 килокалории.

Преценява се и процентното съотношение между равнището на разходите за хранителни и за нехранителни стоки и услуги, което трябва да съответства на средното съотношение за 20-те процента от домакинствата с най-ниски доходи
 

image Днес галерия | Изпрати новина

image
image
image
211 лева трябвало да покрият препоръчителните за дневен прием 2700 килокалории
Сн.: БГНЕС
Линията на бедността достигна 211 лева 28 октомври 2009 / News.dir.bg От 1 януари 2010 г. размерът на линията на бедност за страната ще бъде 211 лв., реши правителството, съобщи правителствената информационна служба. Той е определен като 60 на сто от медианния общ нетен еквивалентен доход за страната. Линията на бедност е монетарен показател за идентифициране на бедните в обществото, се припомня в прессъобщението. Тя трябва да гарантира задоволяването на т.нар. минимални жизнени потребности - паричната равностойност на фактически реализиран разход за потребление на хранителни стоки, които обезпечават препоръчителните норми за дневен калориен прием от 2700 килокалории.
Преценява се и процентното съотношение между равнището на разходите за хранителни и за нехранителни стоки и услуги, което трябва да съответства на средното съотношение за 20-те процента от домакинствата с най-ниски доходи. Линията на бедност се използва като важен инструмент на социалната политика. За определянето й представители на Министерството на труда и социалната политика, НСИ, БАН, организации на социалните партньори и друти граждански организации разработиха през 2006 г. методика, която включва конкретно описание на стъпките, необходими за актуализиране на размера на линията на бедност. За изчисляването на размера на линията на бедност се използват данните от ежегодно изследване на бюджетите на домакинствата в България, провеждано от НСИ.
През 2007 г. тя беше 152 лв., през 2008 г. - 166 лв., а през 2009 г. - 194 лв. Размерът на линията на бедност беше одобрен и от партньорите в Националния съвет за тристранно сътрудничество на последното им заседание.
· Коментари (25) · 92% от българите: България е бедна

Костов положителен за 100-те дни 02.11.2009, 13:48 (обновена 02.11.2009, 13:58)
news.bg
Коментари (40)   var carousel_1261823748 = new SimpleCarousel("slideshow",{ navigation : { prev : "material_header_prev", next : "material_header_next"} }); carousel_1261823748.init();

imageЛидерът на ДСБ Иван Костов оценява положително първите 100 дни на кабинета „Борисов", предаде БНР.

По думите му правителството е успяло да задържи доверието, което е ключов фактор за излизането от икономическата криза.

На пресконференция в централата на партията той заяви обаче, че говоренето за актуализация на бюджета в средата на годината създава риск за отслабване на сигурността на финансовата политика.

Друг риск според Костов е, че за първите 100 дни правителството не е успяло да установи колко ангажименти са поети по европроекти, за които няма еврофинансиране.

По тези ангажименти е възможно към държавата да се предявят искания за компенсации, които ще натоварят бюджета, предупреди Иван Костов.

ДСБ ще подкрепи бюджета стана ясно от думите му - „защото е реалистичен и цели да подготви страната за приемане в еврозоната".

Тъмносините обаче предлагат затягане на бюджета на народното събрание, министерски съвет и президентството.
Те предлагат и сливане на структури - например Комисията „Кушлев" да отиде в прокуратурата, а Държавната комисия по сигурността на информацията - в ДАНС.

Припомняме, вчера самият премиер Бойко Борисов си даде оценка мн. добър 5 за първите 100 дни от управлението на правителството.
"Нова Зора" - брой 42 - 24 ноември 2009 г.

 

Сподели във Facebook
Досие за убийството на България
  • Амнистия за Ран, за Ът и доживотна присъда за българския народ
"Зора"
В шумотевицата около десетоноемврийските европейски и български чествания остро се вклини един неочакван призив: да не се сърдим на програмата “Ран-Ът”, да не виним нейните български и чуждестранни автори, да не питаме за политическите договорки, свързани с нейното налагане на българското общество. В броя си от 10 ноември зам.-главният редактор на в. “Дума” Юрий Борисов предложи един според нас добросъвестен, но твърде избирателен прочит на доклада “Ран Ът”. След седмица последва пространен разказ на проф. Иван Ангелов под заглавие “Защо и как беше подготвена програмата Ран-Ът”. В него между другото се казва: “Обвиняваха ни, че сме предали интересите на България, че сме възстановили капитализма тук, че сме получили големи суми в долари. Много хора са ме питали каква е ролята на програмата “Ран-Ът” за всичко, което стана в България. Моят отговор винаги е бил: за съжаление почти никаква. Промените в България бяха проведени по предписанията на МВФ и Световната банка. С участието на сервилните български политици те превърнаха България в опитен полигон на Международния валутен фонд и Световната банка за изпробване на авантюристични схеми”. Позицията на проф. Иван Ангелов е достатъчно екстравагантна – проблемът бил, че Програмата не била приета и не се изпълнявала в България... Виж, ако я бяхме реализирали, така, както е по предварителния замисъл – тогава какви чудеса щяха да се случат!.. Позволяваме си да мислим по иначе. Не само защото за първи път в България “Зора” повдигна завесата на тази грандиозна операция по усмъртяване на България и българския народ, и не защото в текста на проф. Ангелов се разпознахме като иженарицаемите клеветници. На нас животът ни е свидетел. И не ни съветва страхът и гузната съвест на двадесетина икономически капацитети, яли напразно народния хляб. Първо, нима не е ясно на проф. Ангелов, че програмата “Ран-Ът” се опира на стандартния набор от неолиберални икономически техники, които МВФ и Световната банка към 1990 г. вече натрапваха на страните от Африка и Латинска Америка? Познати ли са му съответните катастрофални последици за тези страни и прилича ли на тях днешната наша България? Второ, в сравнение с програмите на СДС, БСП, БЗНС и ДПС – т.е. на всички парламентарно представени във Великото нароно събрание партии, заявени до лятото на 1990 г., програмата “Ран-Ът” не е ли най-дясната? Трето, стремежът да се оправдае една жестока и икономически късогледа антисоциална и геноцидна програма от позициите на днешния ден, е мисия невъзможна. Целият свят видя последиците от прилагането на неолибералния модел не само в Африка, Латинска Америка, Русия и Далечния изток, но и в самите Съединени щати. За разлика от икономистите, съавтори на програмата, които тайно се надяват да бъдат амнистирани за това, че вкараха страната в погрешен модел на стопанско реформиране, в българското общество вече има консенсус по въпроса за икономическия провал на прехода. И на последно място, пита се защо авторският колектив толкова години вече се бои да публикува програмата “Ран-Ът”? Защо се крие от читателите едно толкова историческо четиво? Много читатели и много мислещи българи биха се зарадвали да видят обявените в съдържанието втора и трета глави (съответно Основа и настоящо състояние на българската икономика и Основни принципи и съдържание на икономическата реформа) за действителното икономическо състояние на българската държава (Иван Ангелов е автор на глава 3), които липсват в издадения том, раздаден срещу подпис на депутатите от Великото народно събрание и после събран по съответния начин? Не е ли защото обрисуваното веднага след преврата състояние на българската икономика не отговаря на катастрофичната картина, с която героите на 10 ноември излъгаха българския народ? На г-н Борисов също имаме какво да кажем. Дискусията за прехода и неговата цена тепърва предстои. Днес само обозначаваме изходната гледна точка в тази дискусия.Геноцидният план „Ран-Ът” Автор: редакционна (3 коментара)


image Росица Генова се радва на бебето си Александър.

Ръководството на варненската болница "Св. Анна" уволни гинеколога Уалид Хамад, който миналата седмица отпрати жена да ражда вкъщи, съобщава „Сега”.Раждането мина успешно благодарение на хладнокръвието на бащата, който по неволя влезе в ролята на акушер. Семейството не бе платило предварително на лекар, каквато е обичайната практика.Около 40% от лекарите в пловдивския Център за спешна медицинска помощ са напуснали от 2008 г. досега, алармира зам.-директорът д-р Димитър Христозов. Основните причини са ниското заплащане, стресът на работното място и високата натовареност на персонала, научаваме от „Монитор”.Свободни места при тях за медици има, желаещи обаче няма, подчертаха те.

нашият коментар

Трагично е състоянието на българското здравеопазване. След 20 години майкопродавство и безхаберие на родните управници то изглежда придобива необратим характер. При това става повсеместна, а не засяга само отделни региони.

Това е резултат на няколко обективно действащи върху системата фактори. Наследената система от социалистическо време беше унищожена без да бъде заменена с друга до 1997 г. Реформата на кабинета „Костов” се оказа пълен провал. В кабинета „Доган-Първанов” министрите на БСП въобще не се захванаха с реформи.

Главната причина обаче е, че според неотклонно реализиращия се у нас и одобрен в САЩ план „Ран-Ът” неолибералните реформи в България не предполагат инвестиции в здравето на българите. Което фактически означава нискостепенен геноцид на българския народ.

Дали правителство „Борисов” ще успее да обърне мрачната тенденция? Силно се съмняваме, защото от сега му личи, че е пределно послушен на външните фактори. Също така силно желаем да бъдем опровергани.
http://bolgari.net/Геноцидният_план__Ран_Ът_-n-1563.html

Обръщам се към вас с молбата да се съберем и да дискусираме по проблема за този гореспоменат унищожителен за България план,който ме хвърли в смут и тъга.Всички мъки на хората от преди 20 години са вървели по план направен от ЕС и САЩ.Главни виновници за което са Ричард Ран и Роналд Ът.И двамата от САЩ.Ще ви цитирам част от целия докумен намиращ се на адрес 
http://bgsviat.narod.ru/ (ще помоля преди да пишете да го погледнете).

Цитирам: Планът за разорение на България,Проектът "Ран-Ът",1990 г.
Една зловеща приказка, която ни остави на края на света... 

Планът за разорение на България

Проектът "Ран-Ът"

1990 г.

Една зловеща приказка, която ни остави на края на света... 

 Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около себе си и епохата в която живее.  Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от  целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.
След избухването на демокрацията  правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.

 Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага  стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.

 Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.

При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.
В него има и специална - поверителна част, за която малцина знаят. Това е разделът за "цената на прехода". Ето какво представлява тя:

Труд" от 9 декември 2000 г. публикува коментара на Георги Тамбуев за програмата Ран-Ът, в съгласие с която започва българският Мирен преход към гробищата:
 
"Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса... Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението - децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите… покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести… Всички тези "благини" могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа. Мизерия, глад, болести, нищета - това прокобва поверителната част от плана Ран - Ът. Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ. Признавам, че ако ме блъснеше кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на Прехода. Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака."

 Георги Тамбуев:

"...секретна част, която засяга социалния ефект на реформите у нас. Когато я прочетох - а аз я поисках лично от Луканов тогава и той ми я даде - ми се изправиха косите!..."
 
На шефа на фирмата “Програмни продукти и системи” – Рашко Ангелов е възложено бързо да организира превода на български език и да издаде доклада по проекта Ран и Ът. От него също се научава, че проектът има и поверителна част.
Намаляване на българите до 5 млн.

На 117-а страница от поверителната част на програмата се казва, че

българската икономика, в условията на пазарен принцип е предназначена да изхранва 5 милиона души.


--------------------------------------------------------------------------------
Сведението се съдържа и в интервю на журналиста Георги Ифандиев:

"В приложението към плана “Ран-Ът” от 117 страници става дума за това, че българската икономика е предназначена да изхранва 5 милиона души. Още тогава, началото на 90-те години, се прогнозира появата на цигари ментета, алкохол менте, хора, които ще ровят кофите за боклук...

- Къде изчезват 3-те милиона българи според плана? Гоним ли ги?

Г.И.: Това аз не можах да разбера. Най-вероятно е предвидено разселване по света и измиране, стопяване на нацията. Случва се в момента, нали го виждаме.

- Собствеността на тия 3 милиона в чии ръце отива?

Г.И.: Собствеността на хората отива в други ръце...

- Какво следва от загубването на собствеността?

... Следва ново робство. В т.нар. “бял свят”, обикновените хора работят, за да изплащат. Цял живот са роби на заемите... А у нас все още твърде много хора имат собственост, апартаменти, вили, а това ги прави относително независими.” (в. “Шоу” - бр. 27 (303) от 7-13 юли 2005 г.)

 Генезисът на злото или заговорътсрещу България

"През този период не може да се мисли за запазване на досегашното жизнено равнище. – пише в явната част на доклада. - То неминуемо ще спада, каквито и мерки да се вземат."

Последователно бяха ликвидирани селското стопанство, промишлеността, транспорта (речен, морски и въздушен), военно-промишления комплекс, телекомуникациите и атомната ни енергетика. 

Резултатите

От 1990 г. та до днес, жертвите на плана “Ран-Ът” се изчисляват на малко повече от един милион души. Тези хора или са измрели, или са се изселили от държавата български граждани.
Резултатите се наричат винетки, здравни осигуровки, въвеждането на различни и нови видове данъци и такси, непрекъснатото покачване на цените на най-важните консумативи - ток, вода, и отопление.

Излиза, че на българския управленски елит му се плаща за прилагането на една геноцидна схема за изтребление на населението на държавата по икономически път.

Някои от 29-членния български екип, взел участие в подготвянето на плана “Ран-Ът”, вече получиха своите награди. Те се превърнаха във водещи фигури в обществения живот.

През 2003 г. Симеон Сакскобургготски, имаше среща с Ричард Ран - единия от двамата бащи на програмата. Същата година беше премахнато взаимно-спомагателното здравно осигуряване, при което работещия съпруг осигурява безработния. В резултат днес около 1 200 000 български граждани са с прекъснати здравни права.

Какво ще се случи след оптималната реализация на програмата “Ран-Ът”?

Благата в държавата ще запазят постоянното си ниво, но ще се разпределят между по-малко хора и делът на всеки един ще е по-голям. По този начин ще дойде и прословутото повишаване на жизнения стандарт. То ще е за сметка на изключеното от “системата” консумиращо население.

...
Но въпреки всичко и въпреки всички България ще пребъде!

Това е основната,обобщената част на този план (в линка горе има и част от самия план)Планът не е успешен но въпреки това все още България страда и има да срада още поне 20 години.Но ето какво ни държи...

Неуспехът на програмата на Ран и Ът

Тя не постига целите си - нас българите не е толкова лесно да ни изтребят. И тази програма едва ли ще успее. По нея още преди 10 години в България трябваше да няма собственици и всички да висим на банките. Очевидно не се получава.
Идеята на страницата не е да навява песимизъм, а да даде обяснението защо всичките ни нови правителства следват една и съща политика. Програмата на Ран и Ът дава обяснението.


--------------------------------------------------------------------------------

Защо "Планът на прехода" не успява да ни ликвидира?

Програмата е била предвидена да се изпълни за десетина години. Но вече седемнайста година тя не постига целите си и явно се движи на празни обороти.

По нея още преди 10 години в България не трябваше да има собственици. Масово трябваше да сме разпродали жилищата, имотите и собствеността си на безценица, за да оцелеем, след като инфлациите унищожиха спестяванията ни. Трябваше да се озовем в положението на западняците, които водят луксозен живот под наем и на заеми, които ще изплащат и внуците им. (Само "луксозната част" на нас не ни беше предложена. Тя е предложена само на десетина народи по света за реклама, а на всички останали се обяснява как трябва да си сложат тенджера на главата и да се наберат на нея, за да ги "настигнат".)

Нищо такова не се е случило и няма изгледи да се случи. Мнозинството хора у нас не се разделят със собствеността си и няма начин да бъдат принудени, колкото и експерименти и опити да се правиха. Накрая самите преки изпълнители на програмата вдигнаха ръце и обърнаха тази част на фарс. (Като откровената реклама, в която пенсионерите завещават жилищата си и се събират на ... гола поляна.)

Още преди 10 години у нас не трябваше да има независими хора - трябваше масово да задлъжнеем на банките до живот (пак подобно на западняците, без "луксозната част").
Това също не се случи - мнозинството хора не си сложиха това въже на врата, а много от тези, които теглят заеми от банките го правят ... пак за ново жилище или за независим бизнес. Въпреки трудните условия, българинът, в момента в който успее малко да си вдигне главата, отново започва да търси начини не как да оцелее, а как да пробие напред.

По някакъв ирационален начин ние масово оцеляваме като харчим повече, отколкото изкарваме, без да задлъжняваме на никого. Никой математик не може да обясни, как може разходите да надвишават приходите, без да се влиза в дългове. Факт е, че българите масово го правят. Как става това, е необяснима загадка за нашите противници.
Отговорът се крие някъде в нашия балкански манталитет, който ни е запазил през вековете. За авторите на "Програмата за преход" той очевидно е напълно неразбираем и от там идват и провалите им с нас.

Засега нашия народ се пази достатъчно добре:

Запазваме здравия си балкански манталитет и не възприемаме западния, нито техните фалшиви "ценности", нито бездушното им консуматорство, нито разложението на нравите им.
Тези у нас които се поддават са малцинство. Ако на някой му се струва, че тук нравите се разложиха - да сравни с техните. Един сърбин накратко определя американците така: "40% хомосексуалисти, 40% луди и 10% нормални". В Западна Европа е същото. Ние сме доста далеч от това. И с времето няма да ни развратят повече - каквото можаха направиха. Вече тръгва обратния процес - всеки почва да псува упадъка на нравите. Нравите ни са оцелявали и преди. Само преди 150 г. някой от възрожденците ни са били сериозно уплашени, че гъркомаството у нас приема огроми размери и обхваща голяма част от народа. След няколко десетилетия от това явление не остава и следа - българите сами са се излекували от него и без помощта на "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников.

Противниците ни не могат да разберат балканския манталитет, затова и не знаят как да го преборят. За тях е неведома загадка, защо сърбите не харесаха гениалната идея на Джинджич да "смени сливовата с компютъра" (а го застреляха). същност отговорът е много прост - защото нямат гроздова. Мъчат се да  ни обяснят тоя манталитет с простотия, но ние много добре знаем, че той е онова здраво нещо, което ни е запазило през хилядолетията.
Причините за неуспеха на програмата на Ран и Ът да ни ликвидира са безбройни и всички са свързани с нашата народопсихология. А това е тема по-дълбока и по-обширна от плана за разорението на България.

Великият Хан Аспарух каза:Тука е България!
Много от учасвалите в проекта българи в момента управяват или са управлявали държавата.И за тях ще цитирам:

Имената на българските икономисти, участвали в Проекта "Ран - Ът"

(Може би ви е омръзнало да гледате следващите изображения. Нищо - на тях не им е омръзнало.)

Усмивки от старите мутри:

1. Професор Иван Ангелов - старши икономически съветник на министър-председателя Венцислав Антонов (ВИИ "Карл Маркс")

2. Румен Аврамов - Икономически институт, БАН

3. Валери Борисов - юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането

4. Д-р Венцислав Димитров - Икономически институт, БАН

5. Д-р Генчо Димов - старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки

6. Стою Дулев - заместник-министър на икономиката и планирането

7. Д-р Никола Гълабов - Икономически институт, БАН

8. Професор Илия Георгиев - Икономически институт, БАН

9. Д-р Румен Георгиев - генерален директор, Минералбанк

10. Димитър Костов - заместник-министър на финансите

11. Д-р Иван Костов - ВМЕИ "Ленин"

12. Емил Хърсев - ВИИ "Карл Маркс"

13. Татяна Хубенова - Икономически институт, БАН

14. Д-р Димитър Иванов - Икономически институт, БАН

15. Професор Лилия Каракашева - главен директор, Министерство на външноикономическите връзки

16. Д-р Найден Найденов - заместник-министър на икономиката и планирането

17. Д-р Невяна Кръстева - научен сътрудник, Министерство на външноикономическите връзки

18. Георги Панков - заместник-министър на икономическата реформа

19. Професор Огнян Панов - директор, Институт по държавно и стопанско управление
20. Атанас Папаризов - генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки

21. Д-р Огнян Пишев - старши икономически съветник на президента

22. Д-р Иван Пушкаров - Икономически институт, БАН

23. Професор Димитър Шопов - заместник-председател, Комитет по труда и социалното осигуряване

24. Боян Славенков - Икономически институт, БАН

25. Професор Стефан Стоилов - министър на икономическата реформа

26. Професор Милчо Стоименов - ВИИ "Карл Маркс"

27. Професор Тодор Вълчев - Икономически институт, БАН

28. Христина Вучева - Научно-изследователски институт, Министерство на финансите

29. Венцислав Антонов - ВИИ "Карл Маркс" 

 Братя българи изкажете своето мнение за да се види какво смята българина за тази програма.

http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,11675.15.html
Андрей Луканов
image

проф. Тодор Вълчев - бивш директор на БНБ и виновник за финансовите пирамиди и фалити на десетки банки
image

Венцислав Димитров-"виден демократ"  депутат от СДС и неуспешен кандидат на Симеон за депутат Икономически институт, БАН
image

Атанас Папаризов - генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки бил и какъв ли не ,депутат от БСП,евродепутат и т.н.
image

Емил Хърсев-банкер
image

Иван Костов-всички го знаем
image


http://zabylgarite.blog.bg/Какво стана със "социалната програма" на кабинета? Дата : 25 Октомври 2009 г. 8:19 ч. Последна редакция : 25 Октомври 2009 г. 8:50 ч.   image
 
 

     
  image  image  image image image AC_FL_RunContent( "type","application/x-shockwave-flash","data","http://i.actualno.com/static/2be_150x150.swf","width","325","height","250","movie","http://i.actualno.com/static/2be_150x150","quality","high", "wmode", "transparent" ); //end AC code image image image image image AC_FL_RunContent( "type","application/x-shockwave-flash","data","http://i.actualno.com/static/dunkin_french_200x150.swf","width","200","height","150","movie","http://i.actualno.com/static/dunkin_french_200x150","quality","high", "wmode", "transparent" ); //end AC code image AC_FL_RunContent( "type","application/x-shockwave-flash","data","http://i.actualno.com/static/lion_200x100.swf","width","200","height","100","movie","http://i.actualno.com/static/lion_200x100","quality","high", "wmode", "transparent" ); //end AC code image AC_FL_RunContent( "type","application/x-shockwave-flash","data","http://i.actualno.com/static/200x150_worldfaces.swf","width","200","height","150","movie","http://i.actualno.com/static/200x150_worldfaces","quality","high", "wmode", "transparent" ); //end AC code

Въпреки уверенията на управляващите, че в период на криза най-важното е да се запази заетостта, в проектобюджета за 2010 г. рязко са намалени парите за активни мерки на пазара на труда. Това става ясно от документа, одобрен на оперативното заседание на кабинета в сряда.

За политиките си по заетостта, социалното подпомагане и в областта на трудовите отношения догодина социалното министерство ще разполага със 705 млн. лв., е решил финансовият министър Симеон Дянков. Това е с 200 млн. лв. по-малко от сумата, която ще бъде похарчена за социални мерки до края на тази година.

Най-пострадало е перото за активни мерки на пазара на труда, по което парите ще бъдат намалени от 170 млн. лв. на 65 млн. лв. Програмите за заетост обхващат около 100 000 души и по мнение на синдикати и работодатели са едни от най-ефикасните държавни мерки за запазване и разкриване на работни места.

Същевременно социалният министър Тотю Младенов заяви, че ще се "бори до последно за бюджета" за догодина. Финансовият министър Симеон Дянков е съкратил наполовина бюджета, за който е настоявало социалното министерство. Според сметките на Тотю Младенов ведомството е трябвало да получи 1.6 млрд. лв., но Дянков е намалил парите до 800 млн. лв.

Имате ли доверие на експерта Симеон Дянков? Смятате ли, че промените, които той прави са оправдани от икономическа гледна точка? Всички ние сме наясно, че от него зависи излизането на страната от кризата. Къде тук обаче е обикновеният/единичният човек и възможността му да оцелее, докато трае "излизането" от кризата?http://bulgaria.actualno.com/


Тагове:   бедност,


Гласувай:
0
01. eien - А линията на богатство, до която няма да се търси сметка - откъде и как
26.12.2009 12:35
Тя как се очертава?
цитирай
2. анонимен - Защо България е най-бедната страна ...
26.12.2009 12:36
Защо България е най-бедната страна в Европа - http://borsi.blog.bg/biznes/2009/12/19/zashto-bylgariia-e-nai-bednata-strana-v-evropa.457620
цитирай
3. samvoin - Тя как се очертава?Не говорим че ...
26.12.2009 12:52
eien написа:
Тя как се очертава?
Не говорим че всички трябва да сме богати, а че в една нормална държава не трябва да има хора с невъзможност за съществувание, особено здрави и трудоспособни и то да са масова част от населението, както и хора на ръба на оцеляването и едвам свързващи двата края и то работещи, както и масова безработица...
За това говорим.
За какво дойде на власт този кабинет и за какво бе сменено предишното пъклено за българите парламентарно мнозинство? За да дойде още по-пъклен като това на ОДС през 1997-а при което аз за пръв път в живота си видях що е глад, мизерия и безработица ли, както и при тва усетих още по-скоротечната им проява?!
цитирай
Търсене