Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988337
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
22.08.2009 14:07 - Първите антибългарски стъпки на кабинета "Борисов"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3400 Коментари: 4 Гласове:
1



ПРЕДАТЕЛСТВО НОМЕР ЕДНО: Събират подписи в защита на осъдената в Македония българка 02.08.2009, 14:56 (обновена 02.08.2009, 15:02)
news.bg
Коментари (22)   var carousel_1250937643 = new SimpleCarousel("slideshow",{ navigation : { prev : "material_header_prev", next : "material_header_next"} }); carousel_1250937643.init();

imageНад 1 000 души са се включили в петицията в подкрепа на Спаска Митрова, която бе осъдена на 3 месеца затвор от македонски съд.

Това съобщи регионалният координатор на ВМРО- Варна Костадин Костадинов, информира  радио Варна. Събирането на подписи в нейна защита продължава.

По време на церемонията симпатизанти на организацията поднесоха венец пред паметника на Гоце Делчев в морската градина по повод 106 години от Илинденско- Преображенското въстание.

Припомняме, Спаска Митрова, която е с българско и македонско гражданство, е била осъдена на три месеца затвор за това, че не е осигурила на мъжа си легло за времето, в което той посещавал детето си.

По-рано днес на специална пресконференция по случая от ВМРО настояха България да наложи вето на визите за македонци и вето върху членството на страната в НАТО и ЕС докато „югозападната ни съседка не престане с антибългарската си политика".

    ПРЕДАТЕЛСТВО НОМЕР ДВЕ (ЧАСТ ОТ ИКОНОМИЧЕСКИЯТ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ!): Безобразия ЧЕЗ закон не я лови По всичко личи, че няма сила в България, която да накара енергийната фирма да изпълни разпореждането на ДКЕВР да мине към едномесечно отчитане на тока Николай Марченко
  image  

Малко преди ЧЕЗ да почнат масовите съкращения на персонал, включително и на инкасатори, работниците протестираха, издигайки плакати "Отивайте си в Чехия" и "Слезте от розовите си облаци".

снимка: Михаела Катеринска

"Цитирайте ме, че ДКЕВР ще направи всичко възможно окончателното преминаване към едномесечното отчитане да бъде изпълнено от ЧЕЗ. Сравнете ЧЕЗ с Ахмед Доган". Това заяви само преди седмица председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов. И остро протестира срещу заглавия във вестниците от рода на "Държавата капитулира пред ЧЕЗ".

Но вчера Шушулов на практика призна капитулацията си. Обявявайки, че не желае да стои на поста си нито ден повече от 10 септември 2009 г., когато изтича мандатът му, той напуска ДКЕВР победен. Защото ЧЕЗ няма никакво намерение да преминава към едномесечно отчитане на електромерите, което трябва да се случи за три месеца, т.е. до края на септември. Ръководството на компанията публично признава, че не прави нищо по въпроса, но въпреки това няма изгледи да бъде санкционирано. Което ще е най-наглото погазване на закона през последните години. Само да припомним, че ДКЕВР вече издаде две задължителни предписания (които ЧЕЗ не желае да изпълни и обжалва в съда), глоби я с голяма сума (която ЧЕЗ също обжалва) и направи нещо немислимо доскоро - заплаши я с отнемане на лиценза. От което ЧЕЗ не се трогва, защото отлично знае, че това е дълга процедура, пълна с много неизвестни. Лицензът на компанията по закон трае цели 35 години.

Разбира се, има и други фактори в държавата, които биха могли да накарат ЧЕЗ да се съобразява с потребителите, но и те не са направили нещо кой знае какво. През последните две години например в надзорния съвет на "ЧЕЗ България" има двама представители на държавата, пратени там от Министерството на икономиката и енергетиката - депутатът от БСП Антон Кутев и доскорошният шеф на дирекция "Връзки с обществеността и протокол" в икономическото министерство Айсехел Руфи. На въпрос на "Сега" какво точно е работил в надзора на ЧЕЗ през тези 2 години Антон Кутев обясни, че на практика не е могъл да направи нищо особено, защото двамата с Руфи са били малцинство и можели само да представят становището на държавата. "Ние присъствахме всичко на всичко само два пъти на заседания", твърди пред "Сега" Кутев. Защо тогава две години получава заплата, не е много ясно. Кутев обаче има твърдо мнение по отношение на тримесечните сметки - те не били проблем, медиите създали излишен шум и така оформили отрицателно мнение в обществото към тях. Не е ясно и какво са направили двамата представители на държавата, за да изпълни ЧЕЗ разпорежданията на ДКЕВР. Но пък Кутев е категоричен, че: "Аз не съм бил пратен там от ДКЕВР да защитавам потребителите, а от МИЕ, за да защитавам държавния интерес".

Още един човек се бе заел с непосилната задача да накара ЧЕЗ да уважава клиентите си, като им предоставя всеки месец ясни и точни сметки за реално консумираното количество електроенергия - еврокомисарят по защита правата на потребителите Меглена Кунева, чийто мандат също изтича скоро. Кунева от години насам говори за ясни и разбираеми сметки за комунални услуги, напоследък заговори и за "сметки само за реална консумация". Но конкретиката се изчерпа в рамките на предизборната кампания за европарламент. След среща с шефа на "ЧЕЗ България" Любош Павлас Кунева заговори за конструктивния диалог като такъв и бъдещето на разбираемите сметки в общоевропейски план.

Кратък проблясък на надежда, че някой най-после ще се заеме сериозно с ЧЕЗ, имаше миналата година, когато самият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров изпита на свой гръб издевателството на ЧЕЗ към обикновените клиенти. Министърът се оказа без ток, въпреки че бе си платил сметката, и в продължение на часове се бе опитвал да поправи тази несправедливост. ЧЕЗ обаче бързо замазаха гафа. Министърът млъкна, а правилата за потребителите не се промениха.

Не е много ясно как ще подходи към казуса новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Но от първите му изявления личи, че няма да е особено настоятелен за връщането на едномесечните сметки. "Като потребител за мен е о`кей да получавам сметката веднъж на три месеца за реалната консумация. Няма нормален човек в цяла Европа, който не би бил съгласен с това", заяви Трайков. Което означава, че новото предложение на ЧЕЗ да издава сметки веднъж на три месеца не е никак случайно. Впрочем като прокурист на австрийската EVN, която доставя тока в Югоизточна България, Трайков се е занимавал и с проекта на компанията за преминаване от едномесечно към тримесечно отчитане. Сигурно затова мнението му за масовите недоволства е, че те са просто "емоционални".

Всъщност проблемът дори не е толкова в тримесечното отчитане на сметките, което ЧЕЗ се постараха да компрометират с многобройните грешки и пренебрежително държание към ощетени потребители. На клиента щеше да му е все едно колко често се отчита електромерът му, ако имаше доверие в компанията, която го засича и ако сметките му бяха разбираеми. В случая с ЧЕЗ обаче за никакво доверие не може да става и дума. По-големият проблем обаче е, че за пореден път ще стане ясно, че в България има фирми, за които законите не важат. А негативният пример, особено когато е свързан със спестяване на значителни средства, може да е заразителен.

  image  

Отчитането на електромерите на 3 месеца е най-малкият проблем с ЧЕЗ. По-големият е, че сметките след това се оказваха масово сбъркани, а това струваше много нерви на клиентите.

Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

    image  

Шефът на "ЧЕЗ България" Любош Павлас се срещна с еврокомисаря Меглена Кунева, за да дискутират неясните сметки на компанията. Засега промяна няма.

снимка: "Сега"






ПРЕДАТЕЛСТВО НОМЕР ТРИ (НАЙ-ПОЗОРНОТО ПУБЛИЧНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НАД ДЕЦА, ЕНИЧАРСКИ ИЗВЪРШЕНО ОТ ВЛАСТА В БЪЛГАРИЯ, В НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО, ПРИЕТА И НАЛОЖЕНА ОТ ООН!):


image Бащата на Павел: Взеха ми детето насила

21.08.2009 / 19:05

Действията ни по случая са напълно законни, заяви правосъдният министър

  Съдбата на Николета и Павел от Асеновград продължава да вълнува България. Децата бяха отнети от баща им и вече са в Полша с майка си. Преди няколко месеца това се случи с Николета, а вчера и с брат й.
Действията на българските институции по случая са напълно законни, заяви министърът на правосъдието Маргарита Попова. Попова каза, че като човек разбира негативната реакция срещу силовото отвеждане на децата, но обясни, че така е изпълнено решението на съда и то на две инстанции.

7-годишният Павел Василев вече е в Полша при сестра си и майка си. Вчера момчето беше взето при безпрецедентни мерки за сигурност от работното място на бащата. В сградата бяха допуснати само съдебният изпълнител, детски психолог и социален работник от детска педагогическа стая. bTV разполага с любителски запис от случилото се вътре.

На два пъти български съд се произнася, че Павел и Николета трябва да бъдат върнати на майка им Барбара в Полша. Причината - баща им е нарушил закона, като ги е взел за малко в България и не ги е върнал. За да бъде изпълнено решението на съда се стига и до участието на полицията. Правосъдният министър обясни, че пред българските институции е имало два варианта. Да изпълнят съдебното решение, което е на базата на международната Хагска конвенция...

"Или всички български органи да се скрият зад емоцията и да погазят закона без мотиви. Нашите действия, всички тези наши сънародници да приемат единствено, и само за защита на евентуално нарушение на техни права в бъдеще".

Според заместник-председателят на Агенцията за закрила на детето

Павел и Николета са жертви на родителите си. Бащата Тодор Василев пък е отказвал всякаква помощ, която му е предлагана.

"Той се съгласяваше на всякакви мерки за закрила - да има медиатори, да се назначи психолог, който да работи с детето. И когато се назначи такъв човек, той не отиде на нито една среща. В рамките на неофициален разговор, който продължи достатъчно време, за да мога да се убедя, че много трудно ще може да се преобърнат отношенията на този човек и нагласите му, разбрах, че той не искаше да помогне на детето си, а да натрие носа на жена си", каза Христо Монов. 

Правосъдният министър заяви още, че разбира негативните емоционални реакции по случая.
За полските власти случаят вече е приключил:

"С връщането на децата обратно в Полша, бащата няма право повече да обжалва. С това случаят е приключен. Що се отнася до въпроса за контактите на родителите с Павел и Николета, по-точно на бащата им с тях, то той засега не е решен, но се надявам в най-скоро бъдеще да намери решение", каза Игор Джалук, заместник-министър на правосъдието на Полша.
 
Миналата година България е била молена 15 пъти за връщане на деца по подобни дела, а София е изпращала 28 молби с такъв характер.

"Тодор Василев стискаше сина си Павел и го е караше да вика за помощ, затова са виковете на клипа, който беше разпространен и затова се наложи на бащата да му се сложат белезници". Това каза пред bTV съдия-изпълнителят Мариана Обретенова, която водеше процедурата по принудителното отвеждане на детето.

Бащата на двете деца има своя версия


за случилото се вътре в помещението на сградата, откъдето синът му беше отведен.

"Насилствено го взеха и имаше насилие от психоложката, от частния съдия изпълнител, и полицията го дърпа от мен, този клип е, когато детето се държеше за крака ми. Искахме да дойдем по-близо до витрините, за да няма насилие и да не го дърпат, полицаите ме блокираха, веднага изчете частната съдия-изпълнителка някакъв пункт по който да ми сложат белезници и детето го взеха. То така се държеше миличкото и тези викове са от този момент", обясни Тодор Василев.









Гласувай:
1



1. emil60 - Когато има добре организирано престъпно деяние...
22.08.2009 14:19
Такова деяние едва ли може да бъде спряно... Всичко в тези случаи е разработени и изчислено... Както при обирите на банки...
цитирай
2. samvoin - Такова деяние едва ли може да бъде ...
22.08.2009 14:26
emil60 написа:
Такова деяние едва ли може да бъде спряно... Всичко в тези случаи е разработени и изчислено... Както при обирите на банки...
От кого не може да бъде спряно?
Разбира се че може и от нормално българско правителство, ако имаше такова, и от една нормална парламентарна опозиция, и от българският народ и българското общество, тъй като ако ние сме от плът и кръв и еничарите са от плът и кръв, макар да не са точно хора за мен, нали не са безсмъртни ако се надигне българският народ и ги постави със същата тяхна сила и бруталност на местата им?!
цитирай
3. samvoin - Всеки гласувал за ГЕРБ, "А...
22.08.2009 14:33
Всеки гласувал за ГЕРБ, "Атака" или РЗС е извършил НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!
Нали вече не бил Ахмед Доган на власт и немало да се води антибългарска политика?! ОЛИГОФРЕНИ!
За сините, нема какво да коментираме, там си е по-дефиниция и то не от вчера...

Картинката у нас към днешна дата, в първия месец на власта на правителството на дегенерата Бойко Борисов е: смрадливи сифилистични чехи, още по-смрадливи и сифилистични алкохолизирани полски пачаври и проститутки, от тотално дегенерирал расово чифутизиран народ и хептен дръгливите, нищожни и смрадни посттитови и понастоящем соросови еничари и майкопродавци се гаврят с българският народ и го разпъват на кръст, със силовата помощ на "българският" кабинет /с евреин и хомосексуалист "военен" министър/ на Бойко Борисов и на познатите ни от 14 януари българоубийци и еничари в униформи, ядящи паразитно нашите пари!
"Евала и ашколсун" на гласувалите за "Атака" и ГЕРБ!
А що се отнася до Полша и поляците, само едно ще кажа - ДА ЖИВЕЕ ПАКТА "РИБЕНТРОП - МОЛОТОВ"! А що се отнася до "Македония" - ДА ЖИВЕЕ САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ И ОНАЗИ ОТ 1941!
Чехия и Полша са част от Обединеният Германски Райх, както и Австрия, а Македония част от Обединена България - незаконно и терористично разпокъсани!
цитирай
4. samvoin - Тъпите въпроси, ще бъдат трити без ...
23.08.2009 19:58
Тъпите въпроси, ще бъдат трити без да бъдат удостоявани с отговор!
цитирай
Търсене