Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 8485477
Постинги: 7761
Коментари: 3331
Гласове: 5760
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Сайт на партия БТР (България на труда и разума)
4. Десислава Иванчева
5. Интервюта с представители на партия БТР
6. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
7. Планът за съсипването на България
8. Протоколи на ционските мъдреци
9. Български исторически календар
10. Забравеният д-р Ганчо Ценов
11. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
12. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
13. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
14. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
15. Забравеният д-р Янко Янев
16. Православието
17. Планът "Еврия"
18. Сайт с български бойни знамена
19. Исторически видеоблог
20. "Изгубената България" - исторически сайт
21. Българският национализъм (1919 - 1944)
22. Владо Черноземски
23. ANONYMOUS BULGARIA
24. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
25. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
26. Самиздател Григор Симов
27. Военное обозрение
28. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
29. Отворено писмо на Манфред Рьодер
Постинг
15.07.2009 23:38 - Свобода за животните! Свобода за хората!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 5401 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2011 04:14В тази статия, която нашият екип подготви, ще се опитаме ви запознаем с движението за правата на животните в Третия райх. Тя не цели да пропагандира нещо, а просто показва тези не толкова известни възгледи на национал-социалистите.

Национал-социалистите са имали радикалните възгледи по отношение на правата на животните. Главните принципи от тях са широко приети и днес, но разбира се никой не говори за техния произход, а цялата идея за правата на животните е почти изцяло окупирана от анархистите и други подобни на тях маргинали. И понеже широко разпространена практика е обвиняването на националистическите среди в присвояване на идеи, с тази статия ще покажем, кой за пръв път въвежда и легализира закони в защита на животните и по този начин извисява морално цяла една нация. Това разбира се изключително много противоречи с натрапвания ни от медиите имидж на германските националисти, а показва национал-социализма в една различна светлина. Няма как да не се усмихнем иронично и да погледнем снизходително на противниците си, които под влияние на медийната пропаганда и игнорирането на историческата истина раждат подобни бисери :

„Кой, освен анархиста, който отрича всяка форма на дискриминация, може гледайки в очите на страдащото животно да вижда свой малък брат и да го разбере. Кланиците, съоръжения за поощряване на буржоазната култура, не се различават особено от концлагерите, където фашистите отглеждат, а после убиват нашите братя и сестри.”

 

Ето кой :

 

Истината е, че пионерската роля, която има Третият райх в модерното разбиране на защитата на животните е тема табу за днешното движение за защита правата на животните. В действителност, тези много запознати с историята, съвременни активисти не проронват нито дума по въпроса, просто защото истината не им е удобна, като по този начин за пореден път показват кои са истинските фашисти. Например, в книгата на Питър Сингър Animal Liberation от 1975 г., не е спомената нито дума по въпроса. В доста изчерпателната част, в която се разглежда историята на движението изцяло се изпуска периода от 1880 до 1945 г. Понеже е очевадно, че г-н Сингър е бил чудесно запознат с темата, ни е трудно да повярваме, че този пропуск се дължи на неволен инцидент. Самият Питърс пише за нацистките експерименти с хора, като ги сравнява със съвременната вивисекция и поставя будистките принципи за защита на животните като техен антипод. Това може би изглежда напълно логично за голяма част от хората, но всъщност е една пълна безсмислица, за всеки човек, който поне повърхностно е запознат с темата, защото точно тези будистки принципи са изразявали отношението на национал-социалистите към варварското отношение към животните в християнската религия, която те считали за клон на юдаизма. Въпреки това самият Сингър не веднъж е бил обвиняван от противниците си в национал-социализъм, заради идеите си за евтаназия на новородени с неизлечими увреждания.

Други хора пък, не просто премълчават неудобната за тях истина, а прибягват до отрицание и чисти измислици, за да избягат от тази неудобна тема. За тях е удобно да отрекат вегетарианството на Хитлер, като разкажат как „веднъж Хитлер бил ял печен гълъб”. Подобни лъжи можем да открием в много различни анархистки и вегетариански страници в интернет. Никой обаче не може да изтрие тази част от историята и е добре, хората които се интересуват и подкрепят тези движения да помислят и сами да открият приликите между тяхното мислене и национал-социалистическия морал.

 

Най-строгите закони в защита на животните са били в Третия райх

В края на 19-ти век, убийствата на животни при юдейските ритуали и вивисекцията били главните теми, които се свързвали със защитата на животните в Германия. Те продължили да вълнуват и следващите поколения германци по времето на национал-социализма. Според Boria Sax, национал-социалистическите възгледи за правата на животните отхвърляли антропоцентричната перспектива – животните не били защитавани заради интересите на хората, а заради техните собствени интереси. През 1927 г., представител на национал-социалистите призовал Райхстага към действия срещу насилието над животните и кашер касапството. През 1932 г., NSDAP предложили забрана на вивисекцията. В началото на 1933 г., представители на NSDAP в пруския парламент свикали събрание, където обсъдили въвеждането на тази забрана. На 21-ви април, 1933 г., почти веднага след като национал-социалистите дошли на власт, парламентът започнал да изготвя закони, които да ограничават убийствата на животни. На 24-ти април, със заповед на пруския министър на вътрешните работи бил издаден закон отнасящ се до убийството на студенокръвни същества.

На 28-ми Август, 1933, милиони германци се били събрали пред радиоприемниците си. Хората вече били свикнали с похватите на новите народни избранници през последните 6 месеца, откакто национал-социалистите дошли на власт. Те знаели, че лидерите им говорят това, което мислят. Райхскомисарят на пруското външно министерство Херман Гьоринг държал важна реч. Основната била само една : забраната на вивисекцията, която той бил предложил две седмици по-рано.
image

Лабораторните животни поздравяват Гьоринг заради прокарването на закона за забрана на вивисекцията.

Ето какво пише вестника на Национал-социалистическата германска работническа партия (NSDAP) по този въпрос :

„Райхскомисарят Гьоринг излезе със становище, че от 16 август 1933 г., забранява лабораторните опити с всякакви видове животни в Прусия. Той съобщи, че се въвежда закон, според който вивисекцията ще се наказва с висока строгост и докато законът бъде официално приет, човек който въпреки забраната си позволи да участва в или извършва вивисекция върху какъвто и да е животински вид ще бъде депортиран в концентрационен лагер.

Сред всички цивилизовани нации, Германия е първата, която слага край на културния срам от вивисекцията! Нашата нова Германия не само освобождава хората от проклятието на материализма, садизма и културния болшевизъм, но и дава права на жестоко мачканите, измъчвани и досега напълно беззащитни животни. Приятелите на животните от всички страни ще приветстват действията на национал-социалистическото управление на Нова Германия!

Действията на райхканцлера Адолф Хитлер и райхскомисаря Гьоринг в защита на животните трябва да покажат правилния път на водачите на всички цивилизовани нации по света! Чрез това дело Нова Германия ще си спечели безброй нови горди приятели от всички нации. Милиони приятели на животните и анти-вивисекционисти от всички цивилизовани нации от дъното на душата си благодарят на тези двама лидери за примера който дадоха на човечеството!

Буда, Великият любящ дух от Изтока, казва „Тези които са добри с животните, ще пазят портите на рая!”. Нека тази благословия изпълва лидерите на Нова Германия края на жизнения им път, защото те направиха нещо велико за животните. Нека благославящата ръка на вярата, пази тези носители на Новия дух, докато изпълнят поставената им от боговете земна мисия!”

R.O.Schmidt

Die Weisse Fahne 14 (1933) : 710-711.

Гьоринг също така забранил търговския лов на животни чрез капани, въвел редица забрани при ловуването и въвел контрол над подковаването на конете. Той също така въвел и ограничения при лова на раци и омари. За съжаление на Гьоринг пълната забрана на вивисекцията била отменена няколко седмици по-късно, но все пак били въведени строги правила при които да се извършва.

На 24-ти номеври, 1933 г. влязъл в сила Законът за защита на животните в Райха (Tierschutzgesetz), който е първият закон в световен мащаб, който защитава правата на животните такива каквито са (um ihrer selbst wille), без да се вземат в предвид нуждите и желанията на хората. Законът също така е първия, който премахва разликата между домашните и дивите животни. Той засяга „Всички живи същества, които се отнасят към животинския свят. Няма никаква разлика между домашните и дивите животни, високо и ниско оценените животни или полезните и безполезните животни за хората.” Смисълът на тези думи е запазен в съвременните закони за защита на животните, които голяма част се базират на тези принципи.

На 23-ти февруари, 1934 г., бил издаден декрет от Пруското министерство на търговията, който включил изучаването на законите за защита на животните в началните, средните и висшите училища. На 3-ти юли 1934 г., бил издаден Das Reichsjagdgesetz (Закон за лов в Райха), който ограничил лова. На 1 юли 1935 г., бик приет друг закон Reichsnaturschutzgesetz (Закон за опазване на природата в Райха).Интересен факт е, че национал-социалистическа Германия е първата страна забранила лова и защитавала вълците.

През 1934 г. в Берлин, Германия се е състояла международна конференция засягаща защитата на животните. На 27-ти март, 1936, бил задействан закон в защита на живите риби и други студенокръвни животни. На 18-ти март, същата година бил приет закон в защита на горските масиви и защита на дивите животни. . На 9-ти септември, 1937 г., Министерството на Вътрешни работи издало декрет, който представлявал специфично ръководство за условията при транспортирането на животни. През 1938 г., концепцията за защита на животните била приета и започнала да се изучава във всички обществени училища и университети в Германия.

Впечатляващ е и факта, че огромна част от членовете на NSDAP са били вегетарианци. Химлер и Хитлер били също така и крайни защитници на природата. Химлер мразел лова. Много известнa е неговата реплика към неговият финландско-естонски лекар Г-н Керстен, как може да изпитвате наслада от стрелбата по беззащитни същества? Същества, които живеят невинно в гората, които не подозират съдбата си и не могат да се защитят? Това е истинско убийство. Природата е изключително прекрасна и уникална и всяко живо същество има право на живот. Както изглежда, той също така използвал и концепцията за „правата на животните” за пръв път в нейния модерен вид в серия публикации през 1934г.

Национал-социалистическите идеи в защита на животните се базират на продължителна във времето идеологическа традиция. Мисленето на германците, в духът на национализма, вече било изградило връзката между хората от една страна и природата и животните от друга, още по времето на романтизма през 19 в. Известният композитор Рихард Вагнер обяснява вегетарианството и противопоставянето на тестовете с животни като защитна реакция срещу юдаизма. Според него яденето на месо и насилието над животни произлизат от юдаизма и чрез популяризирането им той разрушил чистата духовно и морално германска нация. Вагнер казва, че опитите над живони са пряко свързани с еврейската традиция за обезкръвяване на месо (Shechita). Неговите идеи са били доразвити от национал-социалистите и дори преследването на юдеите в Райха било обяснявано със защитата на животните : Евреите измъчват животните, затова ние ги нападаме. Наша морална отговорност е да защитим беззащитните същества.

image

image

image

Това се потвърджава и от думите на известният национал-социалист Граф Е. Ревентков, който в статията си „Защита и права на животните” пише :

„Германският национал-социализъм показа на германците, значението на индивидуалното отношение на хората към животните. Повечето германци са израстнали с нагласата, че животните са създадени от Бог, за да служат и да бъдат използвани от хората. Църквата взаимства тази идея от еврейската традиция. „

 

Националистическите идеи и идеите за защита правата на животните в наши дни

Повечето от национал-социалистическите закони за защита на животните били премахнати след разпадането на третия Райх. Вълците били избити почти изцяло, а обявените за защитени местности започнали да се обработват. Но подкрепата от хората с крайно-десни убеждения не е престанала и до днес. В Англия различни националистически, фашистки и национал-социалистически групи се обявяват в подкрепа на правата на животните. Един от водачите на популярната в Обединеното кралство „Зелена партия” отбелязва „Въпреки омразата си към другите раси,  национал-социалистите се доказаха като хора, обичащи животните”. Група от английски фашисти, заедно с техни съратници от Италия основават организация за защита на животните с името „Зелена вълна”(Greenwave). Нейните цели включват :

Пълна забрана на експериментите с животни. Пълна забрана на използването на животни за каквито и да е развлекателни цели. Тотална забрана за КАКВОТО и да е ловуване или убиване на животни.

(Такива закони са въведени в Княжество България, макар и за кратко, от изключително противоречивата в нашата история личност на Цар Фердинанд Сакскобурготски! Автора на блога)

В четвъртото си издание английското списание за защита правата на животните „Arkangel” публикува 5 писма от членове на тази група и други хора с крайно-десни убеждения, които защитават правото на хората от този политически спектър да участват в групи и участват в преки акции за освобождаване на животни. Нещо повече. Малко известен факт е, че германската партия “Зелените”, която е пионер по отношение на политическото представяне на екологичната идея, е основана в началото от националисти и бивши национал-социалисти, които са и екологично настроени. Това плаши германската държава, която инфилтрира партията с болшевишки настроени елементи, които я саботират и отнемат контрола й от създателите й, за да създадат това, което в момента е “Зелените” в Германия.

В заключение може да отбележим, че в бъдеще ще е хубаво разните самозвани еколози и защитници на правата на животните да помислят първо за това, къде са корените на идеята им, а не да говорят наизуст. Защитата на животните и защитата на природата са тясно свързани със защитата на родината! Така е било и така ще бъде!


Източник:
Altermedia България
Тагове:   Германия,   животни,


Гласувай:
0
01. анонимен - КАКВО ЩЕ СТАНЕ
20.04.2010 04:23
Нашата свобода, както и на другите народи, е откровенно зло, а робството пак е зло, макар и не чак толкоз, - защото ятагана като сече, измъква от ада, а бизнеса е абонамент. Светът е даден на злото - казано ни е от нашия Господ, - всички претенденти - от Мохамед до Маркс и от 33 каратния Илия Павлов до Моше обожават света и подържат Реда. В последните две хиляди години бялият човек се превърна в качествено нов вид, имащ възможност да излезе от ада, и покрай тази му основна задача се появиха морални, социални и културни постижения, чужди за другите раси. Словото беше проповядвано до всички, по наставлението на нашия Господ, не за да се вербуват, както си го представя юдоисляма, а за да призове. Вече, в края, се знае че само единици чуват, - нисшите раси се оказаха неспособни за христианството. Нещо повече, - огромното болшинство от бялата раса стана като нисша, - свтлината имала такова свойство, че ако не се приеме, бута назад. За тях и останалия свят християнството е висок стандард с гарантирани социални осигуровки, приятно за ползване. Враждебна им е и мисълта за друг свят, и най вече че този трябва да загине. Тези зовящи външни ефекти прикриват целта за измъкване от тука на всеки който поиска, който се откаже от тези така достъпни приятни съблазни, появили се под ръцете на бялия човек, можещ да твори защото предварително е приел че има и добро някъде, че може и да бъде добър. В бялата раса се появяват такива които мотат да видят какво е котката, за останалите хора това е животно, не осъзнаващо себе си, примитивно, и колкото и абсурдно да звучи, за света това е истина, - примитивно, защото не може да смята. Ето как неприелият християнството се превръща в еврейн - остава му само да реже живо месо и да пие кръв. Такъв е законът и такива са удоволствията на търкулналите се в пропаста. Следващата крачка на бялият човек е да се отдръпне от това което създава, макар и с неголяма част (не повече от 10% от расата), но достатъчна да предизвика упадък във външната фасада.
цитирай
2. анонимен - Това ще е велика радост за диваците, ...
20.04.2010 04:58
Това ще е велика радост за диваците, ще нахълтат в Европа да яхнат мерцедеси, вакханалията ще продължи няколко десетиления, след което всичко ще си стане като при първите султани. Жалка е гледката на тези нисши същества, преждевременно попаднали в мохамеданския рай. С вгледани навътре в себе си бадемови очи, изплюскват в огромни количества евтина храна, включват се във всичко задаващо се лъскаво, както ако им попадне летяща чиния ше се возят до премала. А кой е направил този сценарий? Светлината е дошла и мракът не я схванал. Зад това "не схванал" има организирана дейтост, а не пасивност. Злото се държи като самодостатъчна цел и дявола се бори за Световно Господство. В нашия жалък свят го прави чрез еврейте. От като има исторически данни - 4-5 хиляди години, това племе прави само зло, и то в такива мащаби, както никое друго, - явно служи с месото си и дивашката пъргавина, защото в него няма нищо друго, на дявола. А неговият метод е - удар с нисшото, - за да няма култура, прави я гешефт за тълпата, за да разкара човека - тъпчи го с глисти, за да ликвидира и тях, - дявола удря и по свойто си, обича това - той е измислил думата "холокост" - налива им течност за отпушване на мивки. Еврейте не съзнават какво правят, - всички войни, които далече не са най голямото зло - еврейския мир е къде по жесток, са тяхни, - както и всички пари в света, правителства и медии, и това което се води за култура - истинската вече я няма, са приватизирали. Това е все по пътя на борбата с нашия Господ. За последната схватка дяволът ще използва "слабостите" на противника, "неспособноста" му да си вмени Словото в нисшите. Тях ще насъска срещу бялата раса, че ако може и да ликвидира онази малка част, дето му се перчи, като го отбягва. И така, - Светлината си отминава, тези дето й вярват изчезват, контраатаката обессмисля сценария защото няма враг. Милиардите човекоподобни същества може би ще започнат нов цикъл, да кажеме от първобитно общинния строй,
цитирай
3. анонимен - а примерно, повечето от тях, може да ...
20.04.2010 19:27
а примерно, повечето от тях, може да им хареса да активизират горенето на магмата. Защото просперитетът на ада е невъзможен без човека, в това е и неговото предназначение. Иначе нашият Господ щеше да спаси всички, а не малцина, и нямаше да допусне котешки страдания за да се сатанизира човека.
Във всяко общество си има отрепки, които за всеобщ смях си наумяват че не искат да участват. Но не им е достатъчно само това желание за да излязат, както и то, колкото и да е светло, не може да им открие чистотата на животните, - трябва океана от човешка злоба наоколо за да се убедят в правотата си. Тогава за тях тя става така естествена, както за хората те са си измет, нещо като животни, мръсно, за изтребване и най вече - страшно смешно. Виждането на душите на животните е рядкост, а още по рядко е да се забележи че те са чисти в сравнение с човешките. Някои животни, - тези дето най мразят човешките деца, раждащи се вече почити евреи, - котките, са с така чисти души, в човешката представа - ангелски, че малцината видели това се смаляват пред тях, иска им се да ги последват, да ги споделят, и това е тяхната изходна врата.
цитирай
Търсене