Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889511
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
25.11.2010 20:47 - Символ на Вярата - Източно-унитариански вариант
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7056 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.09.2015 19:59


1. Вярваме в:

Един Бог - Яхве Елохим - нашият Небесен Отец, който благоволи да ни осинови по благодат; Цар на Вселената, Създател на небето и земята, на видимия и невидимия свят; вечно съществуващ, без начало и край.

Един Помазаник – Богочовекът и Избраник Йешуа - нашият Господ и Спасител, живото Божие Слово. Помазаника беше пратен в плът на земята от Отца, за да възвести на хората думите на Бога, чрез които те да се спасят от греха и тъмнината, и да преминат в светлината. Божието Слово слезе от небето и се въплъти в човешки вид чрез Святия Дух и девицата Мария, и се казваше Исус Назарянина.

И Исус от Назарет живя между хората и им служеше, като им показваше силата на Божията милост и любов. Но бе предаден на Пилат Понтийски от юдейските свещеници и разпънат на кръст на хълма Голгота. И пострада, и умря, и беше погребан, но възкръсна на третия ден, побеждавайки смъртта. И се възнесе на небето и седна отдясно на престола на Небесния Отец, за да ни бъде първосвещеник според чина Мелхиседеков, посредник и застъпник пред Бога. И пак ще дойде в слава на земята с ангелите си, за да съди живи и мъртви според делата им.

Един Дух – Руах Елохим – Святия Дух, Духът на истината, който дарява живот и който е говорил чрез пророците. След възнасянето на Господ Исус на небето, Святия Дух ни беше пратен от нашия Небесен Отец в деня на Петдесетница, за да имаме наш Съветник и Утешител тук на земята. Святия Дух ни освещава и подготвя за вечния живот.

Една Църква - Тялото на Помазаника - чиято Глава е сам Господ Исус, а ние сме частите ѝ. Наследена от апостолите, Църквата е съборна - свято събрание на вярващите заедно на едно място в името на Исус за братско-сестринско общение помежду им с цел взаимно изграждане и израстване във вярата.

2. Извършваме Йоановото водно кръщение чрез потапяне за опрощаване на греховете. И ИсусХристовото кръщение със Святия Дух за свидетелство и служене.

3. Чакаме повторното завръщане на Помазаника, когато ще се случат Страшния Съд и Възкресението на мъртвите - на едни за правда и вечен живот, а на други за осъждане и вечна погибел.

4. Надяваме се да сме сред тези, които ще живеят в бъдещата месианска епоха, когато ще царуваме с Месията в новия Ерусалим на новата земя в новите тела! Амин.
***
Вижте още: Символи на вярата




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене