Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2012 12:18 - Защо Църквата анатемоса Лейди Гага? Отговорът – само ТУК!
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 1055 Коментари: 0 Гласове:
1




  image Българската православна църква възропта срещу концерта на световно известната певица

Църквата ни спи, спи и току вземе, че анатемоса някой. „Жертвите” на сърдитковците в расо бяха и Мадона, и лекарите, извършващи асистирана репродукция, ту наглите журналисти, които им напомнят за ДС. Сега наред дойде и Лейди Гага!

image

Чухме анатема и на тая тема...

Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит обясни ропота на БПЦ срещу певицата. Според него „хомосексуалните внушения” в творчеството и имиджа на певицата са в разрез с православните ценности.

„Не бива да се прокламира онова, което е грях“, заяви пред Дарик духовникът. Той държеше да се уточни, че Светият Синод не е обсъждал официално въпроса (явно са поумнели от последните изцепки), но било твърде възможно да се случи.

Явно общественото недоволство е смирило до известна степен безпардоността и нетолерантността на свещениците. Засегнатият от лейди Гага епископ мъдро се произнесе: „Всеки има благоразумие, всеки е отговорен за собствения си живот пред Бога и за избора. Ние против човеците нямаме нищо, изборът не одобряваме. Всеки има право да избере едно, друго, но като го избере, си носи отговорността. Не бива да се прокламира онова, което е грях и това да става изява на нашето общество. Това е опасно“.

За средностатистическия мирянин обаче благия протест на БПЦ също не е сериозен. Интернет потребители с ирония споменават, че свещениците не одобряват звездата, защото се кичила с по-екстравагантни и по-скъпи бижута от тях. Не стига това, ами и колите й били по-скъпи.

В тази връзка пък, снобари се затръшкаха, че църквата дума не казва срещу чалга изпълнителите. Нищо, че разните ни „звезди” и са по-голи, и по-освободени в демонстрацията на неблагопристойност. Може би, защото като по-богати са по-щедри в помощта си към църквата?!


Надежда Димитрова





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3284438
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930